Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Τα λιοντάρια της ΛΑΡΚΟ

Τα λιοντάρια της ΛΑΡΚΟ

0

Πληροφορούμαι ότι ο Υπουργός  Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης κινείται κατά των  συμφερόντων των ηρωικώς αγωνιζομένων  εργαζομένων της βιομηχανίας Λάρκο. Έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι κινείται  προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. Δυστυχώς και πάλι δυστυχώς. Τι άλλο να πώ γι αυτό, θα ξαναπώ δυστυχώς. Καταγγέλλουμε τον Υπουργό ότι προσπαθεί να μειώσει την αξία της εργασίας  τόσο των εργατών όσο και των κοπιούντων συνδικαλιστών. Ευθέως τον πληροφορούμε ότι θα μας βρεί απέναντί του με οποιαδήποτε BMW διαθέτουμε όσο καινούρια κι αν είναι και όσον κυβισμό και ιπποδύναμη διαθέτει.  Ή ταν ή επί τάνκς. Μέχρις εκεί θα μας οδηγήσουν τα δημοκρατικά μας ένστικτα, μέχρι τις εσχατιές των Ελβετικών Τραπεζών.

Ας ηρεμήσουμε και ας εξετάσουμε το πράγμα με νηφαλιότητα, πέραν και του ελαχίστου ακόμη οίνου και τσίπουρου. Έστω και αν είναι Τιρνάβου.

Η εταιρεία πάει καλά. Αυτό το ξέρει άριστα ο Ελληνικός λαός ο οποίος συμβάλει με το υστέρημά του τα οικονομικά του λογιστηρίου της ανθούσης παρελθούσης εταιρείας. Μπορεί να έχει υψηλό κόστος και να μην ανταγωνίζεται υγιώς τις ανταγωνίστριες χώρες του εξωτερικού, έχει όμως το απαράμιλλο ηθικό σθένος, το ηθικό ανάστημα και τέλος πλειάδα  αναγκαίων ασθενοφόρων για να οδηγηθεί ο πάσα εις στο πλησιέστερο κέντρο υγείας για παροχή πρωτοβάθμιας υποστήριξης της υγείας του και όσης άδειας θα χρειασθεί εντός των προσεχών πέντε η και δέκα ετών. Ούτε μέρα παρά πάνω.

Το τσίπουρο ποτέ κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει τον άτυχο εργάτη με βαθμό συνδικαλιστού. Ας το ομολογήσουμε. Η αλήθεια είναι πικρή! Σαν να παίρνεις κινίνο. Τελείωσε.

Η Εταιρεία αυτή επί Μποδοσάκη πέταγε, δεν ακούμπαγε κάτω από τα κέρδη, παρομοίως με την Ολυμπιακή υπό την στιβαρή ηγεσία του Αριστοτέλη Ωνάση. Οι καιροί όμως ου μενετοί και κυρίως στην δημιουργία πτωμάτων. Πάει ο Ωνάσης, πάει και ο Μποδοσάκης. Θεός σχωρέστους, και, ανατέλλοντος  του νέου αιώνος καταφθάσαμε ενώπιον των ιδεών του Καρόλου Μάρξ. Σοφός επιστήμων αλλά απευθυνόμενος σε συνειδητούς εργαζόμενους και κυρίως όχι σε συνδικαλιστές. Ξηλωθήκαν  τα καθίσματα μέσα από τα αεροπλάνα, άρχισε η Λάρκο αντί για νικέλιο να βγάζει σαπουνέλαιο και ταυτόχρονα να ογκούνται τα εργατικά κινήματα προς  κατεύθυνση ανατολικοδυτική. Ατενίζαμε την Αμερική ταυτόχρονα με την Κίνα.  Νέες ιδέες, νέα ήθη , νέα οφθαλμολογία.

Η Λάρκο πήρε την κατηφόρα και οι συνδικαλιστές βάλανε έκτη ταχύτητα να δούνε πόσο πιάνει το αυτοκίνητο. Σπάσανε τα κοντέρ, διαψεύσανε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, το αυτοκίνητο πήγε για παλιοσίδερα. Πρόβλημα όμως ουδέν, παραδάκι και φιλότιμο υπήρχε άφθονο, γνωρίσματα του Ελληνικού λαού από την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου ακόμη. Η Λύση δόθηκε από τους Λύσσανδρους  των εκάστοτε Κυβερνήσεων. Απλούστατα, σβέρκωναν τον Έλληνα φορολογούμενο, τι πιο απλό. Το ίδιο επιθυμούν και τώρα οι σύγχρονοι αναλυτές της χημείας. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον μαζί με το σαμάρι. Βέεεβαια, ξέρεις τι γνώσεις φυστικοχημείας και μαγειρικής έχουμε ως λαός; Από αυτές είμαστε γνωστοί στα γελωτοποιία της ανθρωπότητας.

Το ίδιο ζητάνε και σήμερα. Να βάλουνε χέρι στις τσέπες των φοροδοτών για να συνεχίσουν την τρυφηλή ζωή οι μαχητές του κρατισμού και του ωχανεψισμού. Ο κ. Σταθάκης δείχνει αμετάπειστος  για πορεία προς την ιδιωτικοποίηση αλλά στο σπίτι η παντόφλα χρησιμοποιείται διά της αριστερής χειρός από την ερίτιμο σύζυγο. Τι λες  βρε αχαΐρευτε που θα ακολουθήσουμε καπιταλιστική πολιτική! Με τι μούτρα θα ξαναδούμε τον Καρανίκα;

Εκεί ο Υπουργός, ενώπιον των ανωτέρων του ρίχνει στην πλάτη τον κόκκινο  ντρουβά και υπόσχεται ενώπιον Θεών και συμβίας να μην ξαναατιμάσει τα ιδεώδη των κρατικών ελλειμμάτων. Ο λαός δεν ξεχνά και την Λάρκο θα βοηθά. Απάνω τους βόιδια ιερά του Γηρυόνη, δεν υπάρχει πια Ηρακλής για να σας απαγάγει, πατήστε τον Ελληνικό λαό στην καρωτίδα και απολαύστε τα πλούτη του σαν κληρονόμοι της  ιδεολογικής και επιστημονικής απάτης.  Ζήτω η Λάρκο, κάτω η ιδιοκτησία του ιδρυτή  Μποδοσάκη!

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…