Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συστράτευση φορέων της Ξάνθης

Συστράτευση φορέων της Ξάνθης

0
pazari xanthis-empros

Ενάντια στην απόφαση του Δ. Αβδήρων για ίδρυση νέας Λαϊκής Αγοράς στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ν. Ζυγού – Εξέδωσαν Ψήφισμα

 

 

Ο Στρατηγός Διοικητής του Δ. Σ. Στρατού τους κάλεσε σε σύσκεψη – «Μούδιασμα» στο δήμο Αβδήρων

 

Έντονη δυσαρέσκεια στους εμπορικούς και παραγωγικούς φορείς της Ξάνθης έχει προκαλέσει η de facto απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων να αποφασίσει ομόφωνα μάλιστα την ίδρυση νέας Λαϊκής Αγοράς στα όρια της δικής του επικράτειας αλλά μόλις 3 χιλιόμετρα έξω από την Ξάνθη, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ν. Ζυγού, χωρίς καν να ερωτηθούν αφού είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι και θιγόμενοι από την απόφαση αυτή. Αυτό που επίσης προκαλεί ερωτηματικά είναι ως προς την αναγκαιότητα να ιδρυθεί μια νέα Λαϊκή και πολύ μεγαλύτερη μάλιστα, όταν ήδη στον δήμο Αβδήρων λειτουργούν 4 ήτοι: Στα Άβδηρα, Πόρτο Λάγος , Σέλερο και Γενισέα και όταν στην περιοχή αυτή του στρατιωτικού αεροδρομίου δεν εξυπηρετείται άμεσα κάποιος οικισμός του δήμου Αβδήρων εκτός ίσως από τον μικρό οικισμό του Ν. Ζυγού. Και αν μια απάντηση θα ήταν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης εξέτασαν το θέμα μόνο από την σκοπιά των μικροπωλητών και των παραγωγών που έκαναν το αίτημα και επιχειρηματολόγησε μάλιστα στην συνεδρίαση ως εκπρόσωπός του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά ΑΜΘ κ. Η. Συμεών, και δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία αναλογιζόμενοι συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απόφαση σε άλλους κλάδους, ώστε να οδηγηθούν σε μια σολομώντεια λύση, δεν έκανε το ίδιο και ο στρατηγός Διοικητής του Δ. Σ. Στρατού κ. Γεώργιος Καμπάς!

 

kampasΣε σύσκεψη κάλεσε του φορείς ο Στρατηγός Διοικητής του Δ.Σ. Στρατού

Ειδικότερα ο κ. Καμπάς επέδειξε …ισχυρά κοινωνικά αντανακλαστικά μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε καλώντας εσπευσμένα σε σύσκεψη στο Στρατηγείο χθες το 6.30 το απόγευμα τους εκπροσώπους του παραγωγικών φορέων ήτοι: το ΕΒΕ Ξάνθης , τον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης, της ΟΕΒΕ Ξάνθης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να ενημερωθεί προσωπικά για τα αιτήματά τους και για τους λόγους που αντιδρούν. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο ένθερμη ήταν η ανταπόκριση του κ. Γ.  Καμπά και στο αίτημα της Ομοσπονδίας Ρομά περί παραχώρησης του στρατιωτικού αεροδρομίου για αυτή την χρήση και ο ίδιος μεταβίβασε το αίτημα στο Υπουργείο Άμυνας, απ’ όπου σε χρόνο ρεκόρ έγινε αποδεκτό και μάλιστα ορίστηκε και το μίσθωμα! Να σημειώσουμε πως αυτή η …κινητικότητα του Στρατού επηρέασε ως ένα βαθμό και την απόφαση του δήμου Αβδήρων.

Κοινό ψήφισμα αντίδρασης

Όπως είχαμε γράψει σε χθεσινό μας ρεπορτάζ οι εκπρόσωποι των φορέων πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης στο Επιμελητήριο και κατέληξαν σ ένα κοινό ψήφισμα που αναφέρει: «Όλοι οι θεσμικοί και επαγγελματικοί φορείς του Νομού Ξάνθης ενωμένοι και με αποφασιστικότητα δηλώνουμε πως δεν θα μείνουμε θεατές στην ομόφωνη απόφαση του δήμου Αβδήρων για την πρόθεση επιβολής μίας ακόμη λαϊκής αγοράς εντός τω ορίων σας( περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου Ν. Ζυγού) σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τον εμπορικό ιστό του Δήμου Ξάνθης. Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της πρόθεσής σας και απαιτούμε την κοινή σύσκεψη μεταξύ μας». Το ψήφισμα υπογράφουν οι φορείς: ΕΒΕ Ξάνθης , ΟΕΒΕ Ξάνθης, Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης και Σωματείο Εμπόρων Υφασμάτων και Νεωτερισμών Ξάνθης.

«Μούδιασμα» στον δήμο Αβδήρων

Οι φορείς της Ξάνθη δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρούν σε μια απόφαση του δήμου Αβδήρων. Υπενθυμίζουμε ότι αντίδραση υπήρξε και επί θητείας του τ. δημάρχου Νίκου Ζλάτκου όταν κυριολεκτικά τους έπιασε στον ύπνο και έφερε το εμπορικό κέντρο «Flamingo» στην ίδια περιοχή. Ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά γι αυτό και από την πλευρά της αντιπολίτευσης επικρατεί ένα «μούδιασμα» για την συναίνεσή τους. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης δήλωσε στο «Ε» πως είναι μια κατ’ αρχή απόφαση και ότι αυτό που ζήτησε είναι να γίνει μια οικονομοτεχνική μελέτη αφήνοντας ανοιχτό αν θα συναινέσει σε μια τελική απόφαση. Οι εξελίξεις τρέχουν και το «Ε» θα τις παρακολουθεί κατά πόδας και θα τις καταγράφει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…