Αρχική Χωρίς κατηγορία Σύντομα το νέο Μνημείο Πεσόντων

Σύντομα το νέο Μνημείο Πεσόντων

0

Η Περιφέρεια επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας

 Στον Εχίνο στην είσοδο του χωριού με όλα τα ονόματα των πεσόντων

Στο φύλλο της Παρασκευής 13 Απριλίου 2018, στις σελίδες 4 και 5, δημοσιεύσαμε ειδικό επίκαιρο Αφιέρωμα για την Ιστορία του «άγνωστου» Οχυρού Εχίνου. Στο ίδιο Αφιέρωμα, στη σελίδα 5, σε πλαίσιο, αναφέραμε « έργα από την Περιφέρεια και αποκατάσταση τιμής» τα παρακάτω: «Σήμερα, στην είσοδο του χωριού Εχίνος, δεξιά, υπάρχει το Μνημείο των Πεσόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Στρατιωτικούς Γαϊταντζή Κων/νο, Διοικητή Τάγματος Εθνοφυλακής και Χριστοφοράκη Γεωργίου, υποδιοικητή, πρόκειται να γίνουν έργα παρέμβασης στο σημείο αυτό από την Περιφέρεια για την ανάδειξη του Μνημείου. Ήδη μελέτες και σχετικά κονδύλια έχουν εγκριθεί.

Παράλληλα, κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων, η αρμόδια υπεύθυνη διοίκηση του Στρατού, μετά από ενδελεχή έρευνα και ταυτοποίηση των αγωνιστών που έπεσαν για την πατρίδα, θα τοποθετήσει σε τιμητική αναθηματική μαρμάρινη πλάκα ΟΛΑ τα ονόματα των πεσόντων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, τόσο στο Μνημείο στην είσοδο του Εχίνου, όσο και στο Μνημείο στα Οχυρά

Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας

Κι ενώ το δημοσίευμά μας έγινε την Παρασκευή, η αντίδραση επιβεβαίωσης από την Περιφέρεια του ρεπορτάζ της Εφημερίδας ήταν άμεση. Τη Δευτέρα έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας η παρακάτω ανάρτηση για το Μνημείο Πεσόντων στα Οχυρά του Εχίνου.

Αναφέρει σχετικά η Περιφέρεια:  «Με την ευκαιρία του εορτασμού της μάχης των οχυρών του Εχίνου που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1941, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σε συνεργασία με το Δ’ Σώμα Στρατού, θα προβεί σε εργασίες ανάδειξης και αντικατάστασης του υπάρχοντος Μνημείου Πεσόντων στον Εχίνο Ξάνθης. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος.

Ταυτόχρονα θα γίνει και ιστορική αποκατάσταση, όπου θα προστεθούν ονόματα Ελλήνων μουσουλμάνων που έπεσαν στο καθήκον υπερασπίζοντας την Πατρίδα ενάντια στον φασισμό. Την εποχή που ανεγέρθηκε για άγνωστους λόγους δεν ανεγράφησαν τα στοιχεία πολλών αγωνιστών.  Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πιστή στο δόγμα, Εθνικό πρέπει να θεωρείται το αληθές, προβαίνει σ αυτές τις ενέργειες και είναι βέβαιη ότι έχει την άμεση στήριξη του Ξανθιώτικου Λαού

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λύση με προγραμματική για τις εστίες και τη λέσχη της πανεπιστημιούπολης

Υπογράφεται σύμβαση ανάμεσα στον πρύτανη του ΔΠΘ και τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ  Με προγραμμ…