Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σολομός σε κρούστα από βρόμη και βότανα

Σολομός σε κρούστα από βρόμη και βότανα

0

4 φιλέτα σολoμού

7 κουτ. σούπας βρόμη σε νιφάδες

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Για τη μαρινάδα:

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και προσέχουμε να πάει σε όλα τα φιλέτα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον. Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τις νιφάδες της βρόμης και τα ψιλοκομμένα αρωματικά. Τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και πανάρουμε τα φιλέτα όπως είναι μαριναρισμένα με τις νιφάδες βρόμης και τα αρωματικά.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15′ χωρίς να τα γυρίσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Μιλφέϊγ με φρούτα του δάσους

    110 γρ. αλεύρι με ελάχιστο αλάτι 60 γρ. βούτυρο παγωμένο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 αυγό χ…
  • Μακαρονάδα ανοιξιάτικη με πέστο

    400 γρ. ζυμαρικά 40 γρ. αλάτι μαγειρικής Για το πέστο 100 γρ. ανάμεικτα μυρωδικά (δυόσμο, …
  • Τάρτα με καρύδια και μέλι

    360 γραμμάρια καρύδια 160 γραμμάρια βούτυρο 120 γραμμάρια ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 500 γραμμ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μιλφέϊγ με φρούτα του δάσους

110 γρ. αλεύρι με ελάχιστο αλάτι 60 γρ. βούτυρο παγωμένο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 αυγό χ…