Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολίτες για την Ξάνθη: «Τεστ δημοκρατίας» η απόφαση για τον παιδικό σταθμό της Λ. Πύργου

Πολίτες για την Ξάνθη: «Τεστ δημοκρατίας» η απόφαση για τον παιδικό σταθμό της Λ. Πύργου

0

Δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Ανταμπούφη, που κάνει λόγο για μικρό δείγμα της ανάγκης συναινέσεων προ των πυλών της απλής αναλογικής

«Τεστ δημοκρατίας» από την πλευρά της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζουν οι «Πολίτες για την Ξάνθη» την απόφαση της αντιπολίτευσης που υπερψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Στη δημόσια τοποθέτησή του επί τους θέματος, ο Νίκος Ανταμπούφης επικρίνει την ασυνέπεια λόγων της δημοτικής αρχής, αφού καταδίκασε την επιλογή των ΠΡΟΚΑΤ, αλλά την έχει εντάξει στο τεχνικό της πρόγραμμα, ενώ στηλιτεύει την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και επιδίωξης συναινέσεων, μιας και επίκειται η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΠγτΞ: Τελικά τι έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης;

Τελικά τι έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης;

Τον περασμένο Νοέμβριο γράφαμε σε ανακοίνωσή μας ότι « … Η κατάσταση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζει και ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα των επιλογών του. ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!». Μετά από προσπάθεια τριών μηνών, από μέρος της αντιπολίτευσης, υποδείχθηκε οικόπεδο, βρέθηκαν χρήματα και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε (κατά πλειοψηφία 17-14 με 1 λευκό) τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού δυναμικότητας έως 100 παιδιών σε χώρο που διαθέτει ο Δήμος Ξάνθης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε την πρόταση, εκτός των άλλων, επικίνδυνη, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί και έτσι «χάνουμε» χρόνο στην επίλυση του προβλήματος των Παιδικών Σταθμών. Δεν μπόρεσε όμως να εξηγήσει γιατί, ενώ θεωρεί τη λύση προκάτ κατασκευής ακατάλληλη, προβλέπεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 κονδύλι 500.000 € για προκάτ κατασκευή Παιδικού Σταθμού.

Παρόλα αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε διαφορετικά. Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (από πέντε παρατάξεις) δεν πείστηκε ούτε από την πρόταση-ελιγμό της τελευταίας στιγμής για διερεύνηση όλων των πιθανών ακινήτων του Δήμου μας για δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο απώτερο μέλλον.

Σήμερα, ο κ. Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι που καταψήφισαν την πρόταση βρίσκονται μπροστά στην υποχρέωση να υλοποιήσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και αν διαφωνούν με αυτήν. Πρόκειται για ένα τεστ δημοκρατίας για την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τα όργανα του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια πρόβα της παράταξης του κ. Δημάρχου σε συνθήκες απλής αναλογικής, διότι τέτοιου είδους συναινέσεις-συγκλίσεις θα επιδιώκει ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο δεν θα υπάρχει η τεχνητή απόλυτη πλειοψηφία που σήμερα εξασφαλίζει αποφάσεις χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Περιμένουμε στο επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου, ώστε να αποκτήσει ο δήμος μας έναν σύγχρονο Παιδικό Σταθμό που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών/τισών μας.

Εκείνο που από τη μεριά μας υποσχόμαστε είναι ότι θα επιμείνουμε στην εφαρμογή της απόφασης μας. Αν όμως συναντήσουμε εμπόδια, τότε υποσχόμαστε να υλοποιήσουμε το έργο αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στοχεύει με αξιώσεις την τρίτη έδρα το ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη

Έκλεισε με τις κυρίες Αγλαΐα Αμαξά και Σαφέρογλου Νεριμάν το ψηφοδέλτιο Όλοι οι υποψήφιοι …