Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πανελλήνιες 2018: Αντίστροφη μέτρηση για 850 Ξανθιωτάκια

Πανελλήνιες 2018: Αντίστροφη μέτρηση για 850 Ξανθιωτάκια

0

Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες μαθητές και καθηγητές – Λήξη του σχολικού έτους στις 31 Μαΐου για τα Γυμνάσια και στις 25 Μαΐου για τα Λύκεια

 

Στις 8 Ιουνίου οι Πανελλήνιες –  7 Εξεταστικά Κέντρα σ’ όλο τον νομό

 

 

 

Εκπνέει η μαθητική χρονιά του 2017 – 2018 για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων αφού απέμεινε ένας μόνο μήνας, ο Μάιος και λίγες μέρες από τον Απρίλη. Με την Υπουργική Απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου να δημοσιεύεται σε ΦΕΚ (1322/18-4-2018) ορίζονται οι καταληκτικές ημέρες του σχολικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια. Σύμφωνα με την ΚΥΑ: α. των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018. β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Παρασκευή 25 Μαΐου 2018. Να υπενθυμίσουμε ότι η παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες ξεκίνησε από πέρσι στα Γυμνάσια και φέτος ισχύει και για τα Λύκεια.

Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για τις Πανελλήνιες μαθητές και καθηγητές

Όπως μας αναφέρει ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Γενικής Εκπαίδευσης, Ζηκούδης Χρήστος, εντείνονται οι ρυθμοί της προετοιμασίας για τις εξετάσεις τόσο για τις απολυτήριες όσο και για τις Πανελλήνιες: «Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι παρατείνεται και για την Γ’ τάξη Λυκείου η σχολική χρονιά όπως και για το Γυμνάσιο που ισχύει από πέρσι αλλά και ότι οι μαθητές στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου θα εξετάζονται πλέον σε 4 μόνο μαθήματα και συγκεκριμένα στη Γλώσσα , στα Μαθηματικά, την Ιστορία και την Βιολογία κι όχι σε όλα τα μαθήματα όπως ίσχυε πέρσι. Οι μαθητές αυτοί θα εξεταστούν σ ένα διαγώνισμα στο 2ο τετράμηνο. Το ίδιο βέβαια δεν συμβαίνει για τους μαθητές της Α’ και Β΄ Λυκείου. Οι αλλαγές στις εξετάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της αποδέσμευσης του απολυτηρίου από τους βαθμούς των πανελληνίων . Είναι πιο ευέλικτη πρακτική γιατί παλαιότερα που υπήρχε συμψηφισμός δημιουργούνταν διάφορα προβλήματα στους μαθητές», αναφέρει ο κ. Ζηκούδης.

850 Ξανθιωτάκια θα δώσουν πανελλήνιες – 7 Εξεταστικά Κέντρα σ’ όλο τον νομό

Στα ίδια με πέρσι κυμαίνεται ο αριθμός των μαθητών της Ξάνθης που δήλωσαν ότι θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες για την εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η προθεσμία έληξε και περίπου 850 μαθητές έστειλαν τις δηλώσεις τους εμπρόθεσμα και χωρίς προβλήματα, όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Ζηκούδης. Σ’ ότι αφορά δε τα εξεταστικά κέντρα αυτά παραμένουν 7 ήτοι: 4 στην Ξάνθη, 1 στην Σταυρούπολη, 1 στην Γλαύκη και 1 στα Άβδηρα: Αναμένουμε την εγκύκλιο με την οποία θα ορίζονται οι επιτροπές για τις πανελλήνιες, οι επιτηρούντες καθηγητές και τα βαθμολογικά κέντρα. Όλα δηλαδή τα διαδικαστικά».

Αρχές Ιουνίου οι Πανελλήνιες

Όπως και πέρυσι, οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα διενεργηθούν στις αρχές Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία με Νέα Ελληνική Γλώσσα για Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια και με το ίδιο μάθημα Γενικής Παιδείας στις 7 Ιουνίου για Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ. Ημέρα λήξης για την πρώτη κατηγορία είναι η 19η Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ στις 21. Αντίστοιχα, μετά το τέλος των Πανελληνίων, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και συγκεκριμένα, από τις 22-6 έως και τις 30.

Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας ήταν άλλωστε, η έναρξη των Πανελληνίων να απέχει περίπου μία εβδομάδα από την λήξη των απολυτήριων εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο για επαναλήψεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…