Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι δάσκαλοι του ΠΑΜΕ επιτίθενται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το πιλοτικό πρόγραμμα στα νηπιαγωγεία

Οι δάσκαλοι του ΠΑΜΕ επιτίθενται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το πιλοτικό πρόγραμμα στα νηπιαγωγεία

0
moysoylmanoi-mathites2

Κατηγορείς για υποκρισία και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Ζητούν απόσυρση του προγράμματος

Οι δάσκαλοι που ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ τάσσονται με ανακοίνωσή τους κατά του πιλοτικού προγράμματος του ΙΕΠ στα νηπιαγωγεία και ζητούν να σταματήσει, προκειμένου να ανοίξουν τα έξι νηπιαγωγεία της Θράκης, όπου επιχειρείται η εφαρμογή του προγράμματος.

«Η ευθύνη για το γεγονός πως 2 βδομάδες 6 νηπιαγωγεία μείνανε κλειστά είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του κομματικού μηχανισμού της στην περιοχή που με απαράδεκτα αυταρχικό τρόπο προσπαθεί εδώ και καιρό να επιβάλει,  στην κυριολεξία, ένα «πιλοτικό» πρόγραμμα σε νηπιαγωγεία της Θράκης. Ενώ η συνεργασία των εκπαιδευτικών είναι στοιχειωδώς αναγκαία σε οποιοδήποτε πιλοτικό πρόγραμμα προκειμένου να έχει επιτυχία, προβληματισμό τουλάχιστον προκαλεί το γεγονός της τόσο μεγάλης επιμονής της με τελείως αντιπαιδαγωγικό τρόπο, στο τέλος της χρονιάς, να θέλει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στο οποίο αντιδρούν οι νηπιαγωγοί, οι τοπικοί σύλλογοι εκπαιδευτικών, ο κλάδος συνολικά. Δεν υπάρχει δηλαδή καν η απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, η συμφωνία του συλλόγου διδασκόντων που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όπου αφήνονται αιχμές σε υψηλό τόνο κατά του γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου, γιατί, όπως σημειώνεται σχετικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Κόκκινο της Καβάλας ο τελευταίος που είναι και μέλος του Διδασκαλικού Συλλόγου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπος για τους νηπιαγωγούς στα 3 νηπιαγωγεία, ενώ φέρεται να είπτε «Νομίζω και η πολιτεία έχει και άλλα εργαλεία και άλλα μέτρα που πρέπει να λάβει».

Οι δάσκαλοι του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζουν υποκριτικό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τα κίνητρα εφαρμογής του προγράμματος είναι παιδαγωγικά, ενώ στηλιτεύουν και το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε δημόσια σχολεία για εκπαιδευτικούς εισάγεται ο θεσμός του εργαζόμενου με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, όπως προσλήφθηκαν οι 6 νηπιαγωγοί από τη μειονότητα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…