Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα καταδίκη για το «τέρας της Ξάνθης» Χρήστο Παπάζογλου

Νέα καταδίκη για το «τέρας της Ξάνθης» Χρήστο Παπάζογλου

0

Καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε 20 μήνες φυλάκιση για απάτη κατ’ εξακολούθηση

 Τρεις ξανθιώτες κατήγγειλαν ότι μέσω της δράσης κυκλώματος σε όλη την Ελλάδα τους απέσπασε χρήματα επικαλούμενος ως δήθεν ασφαλιστής κίνδυνο για τα χρήματά τους

Νέα ποινή επιβλήθηκε στον Χρήστο Παπάζογλου, το «τέρας της Ξάνθης», που το 2013 δολοφόνησε με πρωτοφανή αγριότητα την 34χρονη ξανθιώτισσα Ζωή Δαλακλίδου.

Ο Χρήστος Παπάζογλου, που κρατείται στις φυλακές Γρεβενών μαζί με ένα ακόμη άτομο που διαμένει στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης σε 20 μήνες φυλάκιση για απάτη από κοινού τελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση. Ο ίδιος, που ήδη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 25 ετών, δεν παραβρέθηκε στη δίκη, με δική του βούληση.

Η υπόθεση που απασχόλησε το δικαστήριο δεν είναι άγνωστη αφού αφορά κύκλωμα εξαπάτησης ιερέων που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2016. Ο ίδιος, όπως αποδείχθηκε, τηλεφωνούσε από καρτοτηλέφωνο της φυλακής σε κάποιους που γνώριζε ότι είχαν χρήματα και τους έλεγε ότι, δήθεν λόγω capital controls, κινδυνεύουν τα χρήματά τους και ο ίδιος ως εκπρόσωπος χρηματιστηριακής εταιρείας εγγυόταν ότι θα τους τα εξασφάλιζε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να ξεγελάσει τρεις τουλάχιστον ξανθιώτες (που το κατήγγειλαν) και να τους αποσπάσει αρκετά χρήματα, τα οποία και κατέθεταν σε λογαριασμό του συγκατηγορύμενού του, που ήταν πρώην κρατούμενος.

Άλλες περιπτώσεις της υπόθεσης έχουν απασχολήσει τις δικαστικές αρχές και αλλού, όπως στο Αγρίνιο, όπου επίσης ήταν κατηγορούμενος ο Χρήστος Παπάζογλου.

Η δράση της οργάνωσης, το όφελος ή η ζημία που έχει προκαλέσει εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εντοπίζεται σε όλη σχεδόν την Ελληνική Επικράτεια και ειδικότερα στο Διδυμότειχο, την Ξάνθη, τη Λήμνο, τη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, την Ημαθία, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Σκόπελο, την Πρέβεζα, τη Βόνιτσα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα Καλάβρυτα, το Ναυπλίου, την Κορινθία, την Τρίπολη, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, τη Κύθνο και τη Σύμη.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Συνελήφθη γυναίκα να κλέβει δίκυκλη μοτοσικλέτα

Αναζητείται ο συνεργός της Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 15 Απριλίου 2024…