Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Κόντρες» για 3 προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

«Κόντρες» για 3 προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

0
deya avdiron

«Ρουσφετολογικές» τις χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση. Γ. Σίσκος, μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΑ: «Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα στις διαδικασίες των προσλήψεων…»

 

 

Γ. Αποστολίδης Διευθυντής ΔΕΥΑ Αβδήρων : «Καμιά παρατυπία… απλά κάποιοι διυλίζουν τον κώνωπα….»

 

 

Για «ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω αδιαφανών διαδικασιών και φωτογραφικών διατάξεων» εγκαλεί την διοίκηση της ΔΕΥΑ Αβδήρων η μείζονα αντιπολίτευση «Κοινή Πορεία», και ο επικεφαλής της Βασίλης Τσολακίδης. Σε ανακοίνωση που έδωσε αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: Εν κρυπτώ και παράνομα πρώτα φωτογραφίζει (η ΔΕΥΑ Αβδήρων) αυτούς που θέλει να προσλάβει και μετά φέρνει το θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο της επιχείρησης προφανώς για να μην διαρρεύσει κάτι και τους χαλάσουν τα σχέδια. Και το χειρότερο όλων είναι ότι ενώ το δικαίωμα για δουλειά είναι ιερό και θα έπρεπε να δώσουν πλήρη ενημέρωση στους άνεργους δημότες μας και μετά να αξιολογήσουν τα αιτήματα, αυτοί προσπαθούν να διαφθείρουν συνειδήσεις εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για εργασία .Τους καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη και στις υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας και τους αφήνουμε στον κατήφορο που έχουν».

Γ. Σίσκος, μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΑ: «Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα στις διαδικασίες των προσλήψεων…»

Να σημειώσουμε πως το μέλος του Δ.Σ. που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση είναι ο κ. Γιώργος Σίσκος, ο οποίος μιλώντας στο «Ε» εξήγησε πως η καταγγελία αφορά 3 προσλήψεις της ΔΕΥΑ Αβδήρων από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: «Η ένστασή μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα στις διαδικασίες. Ενώ θα έπρεπε να προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ και εκεί να αποφασιστεί πόσες προσλήψεις θα γίνουν και ποιοι θα είναι οι όροι της προκήρυξης, προηγήθηκε το ηλεκτρονικό αίτημα προς τον ΟΑΕΔ του Διευθυντή της ΔΕΥΑ Αβδήρων και στην συνέχεια ήρθε το θέμα στο Δ.Σ. και πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες ενώ δεν ήμουν παρών αφού την ίδια στιγμή συνεδρίαζε και η Οικονομική επιτροπή στην οποία είμαι μέλος. Ζήτησα λοιπόν να γραφτεί στην απόφαση η ένσταση μου ως προς την νομιμότητα των διαδικασιών που τηρήθηκαν».

Γ. Αποστολίδης Διευθυντής ΔΕΥΑ Αβδήρων : «Καμιά παρατυπία… απλά κάποιοι διυλίζουν τον κώνωπα….»

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αβδήρων κ. Γιώργος Αποστολίδης στον οποίο αναφέρεται ο κ. Σίσκος κληθείς από το «Ε» να δώσει απαντήσεις επί του διαδικαστικού μέρους, τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας: «Η νομιμότητα στην διαδικασία έχει τηρηθεί στο ακέραιο. Μάλιστα ο Επίτροπος έχει εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής του πρώτου μισθού των προσληφθέντων. Εξήγησα πως στην Δημόσια διοίκηση έχουμε δύο επιλογές . Ή να κυνηγάμε την τυπολατρία και να χάνουμε χρόνο, να καθυστερούμε και να μην είμαστε παραγωγικοί ή να κινούμαστε γρήγορα πάντα στα όρια της νομιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκα υποβάλλοντας ηλεκτρονικά αίτημα στον ΑΣΕΠ προκειμένου να εξασφαλίσω πρώτα την έγκριση και μετά να προχωρήσουμε στο Δ.Σ. Σε καμία περίπτωση δεν δέσμευσα το Διοικητικό συμβούλιο . Μπορούσε να πάρει απόφαση για 2 -3 ή για 13 προσλήψεις. Δεν υπάρχει τίποτε παράτυπο απλά κάποιοι διυλίζουν τον κώνωπα!».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…