Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ξάνθη προηγήθηκε αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή

Η Ξάνθη προηγήθηκε αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή

0

Στην 6η θέση η τοπική ομάδα- Έχει 39 βαθμούς, όσους και ο Αστέρας

Την τρίτη ανατροπή του στη σεζόν πέτυχε ο ΠΑΟΚ (δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη με τον Ατρόμητο στον 1ο γύρο) και νίκησε με 2-1 την Ξάνθη, που είχε ανοίξει το σκορ στο 16’ με τον Γέντρισεκ.

Η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κακή μεσοαμυντική λειτουργία και τα εύκολα λάθη του ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν (όπως στη φάση του 0-1 με τον Γέντρισεκ), ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, όμως, δεν μπόρεσε να αντισταθεί εν τέλει στην πίεση του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος έδειξε χαρακτήρα και ασκώντας μεγάλη πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (είχε και δύο δοκάρια στο 36′ με τον Μαουρίσιο και στο 55′ με τον Βαρέλα) κατάφερε τελικά να πάρει το τρίποντο με το οποίο “σφιχταγκαλιάζει” τη 2η θέση που οδηγεί στο Champions League. Με αυτήν τη νίκη πήρε διαφορά ασφαλείας από τον Ολυμπιακό και κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για τίτλο, αν υπάρξει ανατροπή της απόφασης για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το καταλυτικό στοιχείο για να έρθουν τα πάνω κάτω ήταν οι τρεις αλλαγές (Μπίσεσβαρ, Σάκχοβ, Κουλούρης) που έκανε ο Λουτσέσκου από τα μέσα του 2ου ημιχρόνου. Ειδικά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με μία άπιαστη κεφαλιά (68′) και μία έξοχη ασίστ από φάουλ στον Κουλούρη στη φάση του 2-1 (85′) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για μία ακόμη φορά.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε τον σχηματισμό 4-2-3-1 που επιλέγει πάντα, με τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μαουρίσιο-Κάνιας, με τον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στην δεξιά πλευρά ξεκίνησε ο Κάμπος, στην αριστερή ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Από πλευράς Ξάνθης, ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε σχηματισμό επίσης σε 4-2-3-1, με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μπαξεβανίδης, Σβάρνα, Φλίσκα, Σιλά από δεξιά στην άμυνα. Λουσέρο και Καμαρά ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ ενώ πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή, ως επιτελικός, είχε ο Ντουρίτσκοβιτς. Ο Φασίδης ξεκίνησε δεξιά, ο Γέντρισεκ αριστερά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κάστρο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέντο (83′ Κουλούρης), Κάνιας (67′ Σάκχοβ), Μαουρίσιο, Λημνιός (67′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Κάμπος, Πρίγιοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά, Λουσέρο, Καμαρά, Φασίδης (71′ Μελιόπουλος), Τζουρίτσκοβιτς (62′ Τριάδης), Γέντρισεκ (78′ Μπρίτο), Κάστρο

Γκολ: 68′ Μπίσεσβαρ, 85′ Κουλούρης / 16′ Γέντρισεκ

Κίτρινες κάρτες: 28′ Βαρέλα, 50′ Κρέσπο, 83′ Πρίγιοβιτς / 16′ Κάστρο, 29′ Τζουρίτσκοβιτς, 45′ Σιλά

Όλα τα αποτελέσματα της 28ης Αγωνιστικής

22/4/18 ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0
22/4/18 ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ 1-3
22/4/18 ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
22/4/18 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 4-1
22/4/18 ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ 2-1
22/4/18 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 1-0
22/4/18 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3
22/4/18 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ 0-0
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…