Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ασχήμια έγινε συνήθεια…

Η ασχήμια έγινε συνήθεια…

0

Στους δρόμους κέντρου και γειτονιές

Μουτζούρες ακατανόητες, λέξεις ξένες, σχήματα, υπογραφές

Αντιαισθητικές εικόνες συνεχίζουν να αντικρίζουν ντόπιοι αλλά και επισκέπτες στην πόλη της Ξάνθης καθώς τοίχοι και άλλες κατασκευές σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους μετατρέπονται σε… καμβά για κάτι που μόνο με τέχνη δε μοιάζει.

Ο λόγος για τα συνθήματα και τα «ταγκς» (μονογραφές/ διακριτικά σήματα που γράφονται συνήθως με μαρκαδόρο), τα οποία συναντάμε ακόμα και πάνω σε ιστορικά κτήρια. Μια ασχήμια που έχει γίνει πλέον συνήθεια στην πόλη και καμία σχέση δεν έχει με το γκράφιτι ή με άλλες τέχνες του δρόμου.

Ζήτημα προβληματικής νοοτροπίας και κουλτούρας, το οποίο αναδεικνύεται μέσα από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της Εφημερίδας μας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μουτζούρες χωρίς διάκριση πού θα γίνουν και θα «λερώσουν». Πρόκειται για μια ασχήμια που δυστυχώς έγινε συνήθεια κυρίως από νεαρούς που δεν ζωγραφίζουν όπως τα γκράφιτι, αλλά απλά λερώνουν με κάτι που μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν τι σημαίνει. Μάλιστα, το άσχημο αυτό φαινόμενο των καιρών μας δεν εμφανίζεται μόνον στις οικοδομές ή κιόσκια ή άλλες επιφάνειες του κέντρου, αλλά έχει εντοπιστεί και στις γειτονιές.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…