Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η Γεωγραφική κατάρτιση των Υπουργών

Η Γεωγραφική κατάρτιση των Υπουργών

0

Παρατηρώ με μεγάλη μου χαρά ότι οι Υπουργοί μας, αν δεν έχουν άλλες γνώσεις, τουλάχιστον γεωγραφικά είναι υλακτούντα τσακάλια. Σπιθαμή προς σπιθαμή γνωρίζουν τον νομό Αττικής και την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Στη ζωή δυό πράγματα αξίζει να ξέρεις, τον νομό Αττικής με πρωτεύουσα την Αθήνα και την πολιτεία της Νέας Υόρκης με πρωτεύουσα το Όλμπανυ. Τα άλλα όλα είναι περιττά. Τι να το κάνεις το Πισοδέρι Φλώρινας του Δήμου Πρεσπών, τελείως άχρηστο είναι. Την ίδια άποψη με μένα έχει και ο Κώστας Γιαβρόγλου. Είμαστε ομοϊδεάτες. Στο μόνο που διαφέρουμε είναι ότι εκείνος γνωρίζει άριστα και την γεωγραφία των ΗΠΑ. Καθηγητής γαρ!

Είπε λοιπόν ο φίλος Κώστας ότι νέο πανεπιστήμιο θα ιδρυθεί στην Δυτική Αττική. Σωστός, προνοητικός και θαρραλέος. Χάρις στον Κώστα θα οχυρωθούμε όλοι στα κλέφτικα ταμπούρια της Αττικής οδού κι αν θέλουν οι Τούρκοι ας κοπιάσουν. Θα τους αφαλοκόψουμε. Με αρχηγό τον ηρωϊκό, τον γενναίο και ατρόμητο Κομμουνιστή Κώστα Γιαβρόγλου τον Α!, τον καραμπουζουκλή. Όχι παίζουμε, ξέρεις τι παλικάρι είναι αυτός; Να μην σε πάρει με κακό μάτι!

Η σκέψη του Υπουργού πρωτοπορεί, οριοθετεί και σαλπίζει το σάλπισμα της υπερήφανης  νίκης. Τα σύνορα της Αττικής οδού του Ελληνικού κράτους είναι απαραβίαστα, είναι η κόκκινη γραμμή της Κυβέρνησης και η πράσινη των διαμεσολαβητών του ΟΗΕ. Άλλες αποχρώσεις δεν παρατηρήθηκαν. Όχι πανεπιστήμιο στην Κεντρική Ελλάδα. Να μεταφερθεί αμέσως  το ΤΕΙ Λαμίας στον λαμπρό νομό της πρωτευούσης που έχει και ξερό κλίμα.

Θα μπορούσε βέβαια να μεταφερθεί στο Διδυμότειχο, αλλά οι γεωγραφικές γνώσεις του κ. Υπουργού δεν φτάνουν μέχρις εκεί. Όχι, διαφωνώ και εγώ. Ούτε να πάει το Πανεπιστήμιο στο Γύθειο, είναι πολύ μακριά και οι καθηγητές θα ταλαιπωρούνται λόγω του ευαίσθητου του χαρακτήρος των. Να πάει, θα έλεγα, στο Αμύνταιο. Όχι, εξωφρενικό, κάνει πολύ κρύο, χίλιες φορές καλλίτερο το κλίμα στην Φωκίωνος Νέγρη. Να πάει στη Δράμα. Όχι, είναι πολύ κοντά στο Νευροκόπι, θερμοκρασίες κάτω του μηδενός όλο τον χειμώνα. Ωρε μια χαρά είναι στη Μαγούλα, γειτνιάζει και  με τον σκουπιδότοπο, χώρο κατάλληλο για μελέτες των περιβαλλοντολόγων. Έγινε, Μαγούλα ένα, Μαγούλα δύο, Μαγούλα τρία. Κατακυρώθηκε στην ηρωική Μαγούλα!

Ο πληθυσμός της Ισπανίας είναι 46 εκατομμύρια και η Μαδρίτη έχει 3 εκατομμύρια κατοίκους. Εμείς είμαστε 10 εκατομμύρια και η Αθήνα έχει 6 εκατομμύρια. Εμείς δέσαμε σαν κράτος, δεν σκορπίσαμε σαν του λαγού τα τέκνα  όπως οι Ισπανοί. Ένας λαός, ένα κράτος, μία πόλη. Stahl 3.  Λαός πυκνωμένος ποτέ νικημένος, ας κοπιάσουν αν θέλουν οι Τούρκοι, μέχρι τη Θήβα θα τους κυνηγήσουμε  κι ακόμα παρά πέρα, χιόνι θα πατήσουν. Άσε που είμαστε και τετραπέρατοι, αλλιώς πως θα φέρναμε τετραπέρατο αριστερό Υπουργό από το Σικάγο. Εκεί εκκολάπτονται οι γνήσιοι κομμουνιστές κάτω από την μύτη των χαζοαμερικάνων. Αμ τι, για κορόιδα μας περάσατε; Φάτε την τώρα.  Τα ίδια είχαν πάθει και με τον Andreas Papandreou, δεν είναι η πρώτη φορά.  Δεν ξέρω, το’ χει λέτε η φυλή μας να είναι τόσο έξυπνη; Δεν εξηγείται αλλιώς, μας ωφελεί φαίνεται το γίδινο γάλα, έχει χαμηλά λιπαρά.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ετοιμάζονται να μετοικίσουν στην Αθήνα οι Δήμοι της Κομοτηνής (εμ κι αυτοί οι Χριστιανοί τι την ήθελαν την παλιοκομοτηνή τόσο μακριά από τα Eξάρχεια;) Άντε ντε! Ακόμη ο Δήμος Χίου βγάζει εισιτήρια με την ΑΝΕΚ σύσσωμος για τον Πειραιά και η απομακρυσμένη Πρέβεζα κινείται κεντρομόλα προς την περιοχή του Μπραχαμίου και της άνω Γλυφάδας. Στην κάτω Γλυφάδα θα εγκατασταθεί η γειτονική Άρτα. Οι φίλοι δύσκολα χωρίζουν. Τώρα, Γιάννενα, Παραμυθιά και Ζαγοροχώρια πάνε μάλλον για Μπογιάτι και Κάτω Πατήσια. Είναι απαίτηση όλων να επισπευθεί η εγκατάσταση  πέριξ του Κολωνακίου για να μην πηγαίνουν τσάμπα οι πρωινές ενημερώσεις για την κυκλοφορά στην Κατεχάκη και την άνοδο της Ποσειδώνος. Οι κάτοικοι στα Σιάτιστα αγωνιούν και αυτοί κάθε πρωί για την κυκλοφορία στην  Πατησίων μέχρι την Αλεξάνδρας, τουταυτόν και οι κάτοικοι της αλλοδαπής Μεσσηνίας.

Ευχαριστούμε τον τετραπέρατο σοσιαλιστή εκ Σικάγου Υπουργό μας κύριο Γιαβρόγλου και του ευχόμαστε και εις ανώτερα όταν με το καλό ξαναγυρίσει στην πατρίδα του. Ας μην τον στερήσουμε περισσότερο από τους γείτονές του στην Ινδιανάπολη. Εκεί ζούνε ακόμη οι Ινδιάνοι.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…