Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του Μιράζ 2000

Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του Μιράζ 2000

0

Το ανακοίνωσε στο twitter ο Καμμένος

Νεκρός είναι ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 που έπεσε Βορειοανατολικά της Σκύρου. Την είδηση για τον θάνατο του χειριστή έκανε γνωστή ο Πάνος Καμμένος. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Νωρίτερα είχαν βρεθεί και τα συντρίμμια του αεροσκάφους.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

Το χρονικό της πτώσης του Mirage 2000-5

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εχθέ στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετείχε ένα ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνθηκε και η φρεγάτα Ψαρά. Κατά πληροφορίες το ελληνικό Μιράζ είχε απογειωθεί με ένα ή ακόμη όμοιο αεροσκάφος (σε ζευγάρι) για αποστολή αναχαίτισης.

Το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στην 135 Σμηναρχία Μάχης, με τον χειριστή του Μιράζ 2 να ενημερώνει ότι έχασε επαφή με τον χειριστή του Μιράζ 1. Υπενθυμίζεται πως τα μαχητικά M2000-5 είναι από τα ικανότερα αεροσκάφη αναχαίτισης. Τελικά στις 15:30 περίπου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter έκανε γνωστό πως ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 εντοπίστηκε νεκρός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης

Στο τιμόνι του Συλλόγου ο επί σειρά ετών πρόεδρος Λ. Σερραίος: «Θα προασπίσουμε τα συμφέρο…