Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το δρόμο της αποχώρησης παίρνουν πωλητές της ΣΕΚΑΠ

Το δρόμο της αποχώρησης παίρνουν πωλητές της ΣΕΚΑΠ

0

Μετακινήθηκαν σε άλλη εταιρεία του ομίλου Σαββίδη και δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία με την JTI. Έχουν απολυθεί περίπου δέκα άτομα πανελλαδικά

 Σε μεταβατική περίοδο ξανά η τοπική καπνοβιομηχανία. Αναμένουν τα νέα της μεταβίβασης οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον Κ. Γαβριηλίδη

Μπορεί οι 170 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ να παραμένουν αμετακίνητοι, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνημένη μεταβίβαση της εταιρείας συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη στο γιαπωνέζικο κολοσσό JTI, ωστόσο φαίνεται να προκύπτουν παράπλευρες απώλειες. Όπως μαθαίνουμε, όσοι δούλευαν στο τμήμα πωλήσεων της ΣΕΚΑΠ κλήθηκαν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας με άλλη εταιρεία του ομίλου, η οποία ανέλαβε τις υπηρεσίες πώλησης για τα προϊόντα της ΣΕΚΑΠ, αλλά και άλλα αγαθά.

Το τελευταίο διάστημα παλιοί και νέοι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας άρχισαν σιγά-σιγά να απολύονται (από τους 30 συνολικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, απολύθηκαν περίπου 10, σύμφωνα με πληροφορίες), πράγμα που δημιουργεί ανησυχία για όσους δούλευαν επί σειρά ετών στη ΣΕΚΑΠ, αλλά έφυγαν από το «προστατευτικό πλαίσιο» της εταιρείας, λόγω των αρμοδιοτήτων που έχουν στις πωλήσεις.

Δεν είναι σαφές αν οι αποχωρήσεις συνδέονται με τη μεταβίβαση, ωστόσο η εταιρεία αυτή, της οποίας τριτεγγυητής είναι η ΣΕΚΑΠ, προφανώς δεν συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία με την JTI, σύμφωνα με την οποία κανείς δεν έρχεται ούτε φεύγει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς.

Ενήμερος για το θέμα είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών και υπαλλήλων της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης, που αναφέρει ότι το σωματείο θα θέσει το θέμα, κυρίως για όσους ήταν προηγουμένως υπάλληλοι της ΣΕΚΑΠ.

Εν αναμονή της υπογραφής της μεταβίβασης

Εν τω μεταξύ σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ, αφού δεν έχει υπογραφεί ακόμη η συμφωνία και άρα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της εξαγοράς. «Αναμένουμε να ενημερωθούμε για τη συμφωνία και τους όρους της, μετά την υπογραφή της συμφωνίας», σημείωσε ο Κ. Γαβριηλίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…