Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Δράσεις Πολιτισμού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Δράσεις Πολιτισμού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

0

Εκθέσεις φωτογραφίας, διαλέξεις και εκδηλώσεις ως τον Ιούνιο

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα διοργανώσει τους επόμενους μήνες σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, με επίκεντρο τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τη σύνδεσή τους με την περιοχή μας.

 Έκθεση φωτογραφίας

Σάββατο, 28 Απριλίου, 20.00: Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση». Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού στην κοινωνία». Συμμετέχουν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας και Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας.

 Εκδήλωση: Η αρχαιοκαπηλία στη Θράκη

Σάββατο, 19 Μαΐου, 20.00: Η Εφορεία θα λάβει μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με εκδήλωση που έχει τον γενικό τίτλο: «Η αρχαιοκαπηλία στη Θράκη. Τα μουσεία μετρούν απουσίες». Θα παρακολουθήσουμε δύο διαλέξεις: των

Δ. Τριαντάφυλλου – Μ. Κουτσουμανή και των Κ. Καλλιντζή – Κ. Χατζηπροκοπίου με θέματα από την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητα στον χώρο της Αιγαιακής Θράκης.

 Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Κυριακή, 10 Ιουνίου, 11.00 – 14.30: Διμερής εκδήλωση στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτιστικής δράσης Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές.

Μέρος Α΄: διάλεξη της Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ξάνθης Κ. Καλλιντζή, με τίτλο: «Τα ίχνη των Βυζαντινών στα πεδινά της Ξάνθης».

Μέρος Β΄: ιστορικός περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο του Πολυστύλου με οδηγό την Κ. Καλλιντζή. Συνεργαζόμενος φορέας: Δήμος Αβδήρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …