Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεν επαρκούν οι δομές των νηπιαγωγείων του δήμου Ξάνθης για τη δίχρονη εκπαίδευση

Δεν επαρκούν οι δομές των νηπιαγωγείων του δήμου Ξάνθης για τη δίχρονη εκπαίδευση

0
nipiagogeia

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε το Δήμαρχο

 Για «ανέτοιμο»νόμο έκανε λόγο ο Μ. Δημαρχόπουλος εξηγώντας ότι τα παιδιά σε ηλικία νήπια και προνήπια είναι 1.400, ενώ οι χώροι αρκούν για 1.050

Την Δευτέρα, 23 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να συζητηθεί ο νέος Νόμος και η Κοινή Υπουργική Απόφαση,  σχετικά με την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, ο Δήμος Ξάνθης εξαιρείται από την εφαρμογή. Ο λόγος είναι ότι οι μαθητές των δύο ηλικιών, νήπια και προνήπια, για το σχολικό έτος 2018-2019 ανέρχονται στον Δήμο μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, περίπου σε 1.400 παιδιά. Οι χώροι φιλοξενίας των νηπιαγωγείων μπορούν να εξυπηρετήσουν περί τους 1.050 μαθητές. Επομένως, περίπου 350 προνήπια δεν μπορούν να ενταχθούν στις υφιστάμενες υποδομές των νηπιαγωγείων, αφού για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να υφίστανται 20 επιπλέον αίθουσες και άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στον Δήμο μας η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Είμαστε, επισήμανε, ο Δήμαρχος Ξάνθης, αντιμέτωποι με έναν Νόμο «ανέτοιμο» να εφαρμοστεί εκ των πραγμάτων, γι’ αυτό άλλωστε, σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση, τα προνήπια θα συνεχίσουν να φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς μέχρι να διαμορφωθούν συνθήκες ομαλής ένταξης.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, εκφράζοντας την πάγια θέση και πρόθεσή του να μην μείνει κανένα παιδί εκτός των δομών. Εξήγησε πως ο Δήμος Ξάνθης συμμερίζεται τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, και τόνισε πως «οφείλουμε όλοι με όποιο μέσο και τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεύρεσης σχολικών εγκαταστάσεων. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας της Ξάνθης, και κυρίως των παιδιών, και να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες και πολιτισμένες συνθήκες φοίτησης, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με τους διευθυντές εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαχείριση του υγειονομικού προβλήματος με αφορμή την έναρ…