Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστιανοί και μουσουλμάνοι τίμησαν τους ήρωές τους

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι τίμησαν τους ήρωές τους

0

Με συγκίνηση και αίσθημα υπερηφάνειας τελέστηκε η 77η επέτειος της «μάχης των οχυρών» στο Οχυρό του Εχίνου

 Για πρώτη φορά παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου

Σε κλίμα συγκίνησης και με αίσθημα υπερηφάνειας τιμήθηκε η 77η επέτειος της μάχης των Οχυρών την Κυριακή το πρωί στον Εχίνο, εκεί όπου χτίστηκε το Ηρώο για να θυμίζει τη θυσία χριστιανών και μουσουλμάνων αγωνιστών για την Πατρίδα.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου

Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο και χοροστάτησε, όπως κάθε χρόνο ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Ακολούθησε λαμπρή τελετή, που διοργανώθηκε από το Δ’ Σώμα Στρατού, στο παρακείμενο Ηρώο Πεσόντων υπέρ Πατρίδος. Το παρών έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία του Δ΄ Σώματος Στρατού με επικεφαλής τον ίδιο τον Διοικητή του Σώματος, Αντιστράτηγο Καμπά Γεώργιο, ο επίτιμος Διοικητής του, Στρατηγός ε. α. Αικατερίνης Δημήτριος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, ο επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και νυν βουλευτής Έβρου ΝΔ Δημοσχάκης Αναστάσιος, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Σγουρίδης Παναγιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Μύκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης  Ιωάννης Καραμανλής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης, η διοίκησης και μέλη της ΕΑΑΣ Ξάνθης, καθώς και πολλοί πολίτες από τον οικισμό του Εχίνου, την Ξάνθη και άλλες περιοχές.

Αντιπροσωπεία μαθητών των σχολείων του Εχίνου παραβρέθηκε για πρώτη φορά και κατέθεσε στεφάνι

Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά το παρών έδωσε αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Λυκείου Ξάνθης. Ακόμη, παρέστησαν επίσης οι διευθυντές και καθηγητές της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης της ΠΕ Ξάνθης. Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του κ. Λαζαριώτη Νικολάου, ανιψιού του Ήρωα πεσόντα Λοχία Ρήγα Δημητρίου, όπως αναφέρει ο Ταξίαρχος ε.α Αργύριος Ανδριώτης, μέλος της ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Ακολούθησε η τελετή στο Ηρώο, όπου έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη και η ανάλογη προσευχή από το μουφτή για τους στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά.

Ακολούθησε ρίψη τιμητικών βολών και κατάθεση στεφάνων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούσθηκε, από τη μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού, ο εθνικός ύμνος. Χαιρετισμό απηύθηνε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Στρατηγός Καμπάς Γεώργιος, ενώ με το τέλος της τελετής, όσοι από τους παρευρισκομένους επιθυμούσαν, μεταφέρθηκαν με ειδικά οχήματα του Δ’ Σώματος Στρατού στο οχυρό, όπου τους έγινε ξενάγηση στο εσωτερικό του. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λιτή δεξίωση στην αίθουσα του Μαθητικού Κέντρου Εχίνου από το Δ’ ΣΣ. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο κ. Καμπάς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την σημασία που είχε ο από κοινού αγώνας μεταξύ Ελλήνων Χριστιανών και Μουσουλμάνων οι οποίοι πολέμησαν για τα ιδεώδη της Ελλάδας, την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών υποδέχτηκε στο χώρο του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ξεναγήθηκαν στο Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθ…