Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Χρίσμα» στον Κ. Γαβριηλίδη δίνει η ΠΑΣΚΕ για τις εκλογές στο ΕΚΞ

«Χρίσμα» στον Κ. Γαβριηλίδη δίνει η ΠΑΣΚΕ για τις εκλογές στο ΕΚΞ

0
Ergatiko-empros

«Έκοψαν» τον Μπεμπεκίδη από γραμματέα της ΠΑΣΚΕ Ξάνθης – Ορίστηκε νέος γραμματέας ο Κ. Γαβριηλίδης

 

Α. Μπεμπεκίδης: «Η εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν έχει ανάγκη από το τι θα πει η Αθήνα»

Κ. Γαβριηλίδης: «Στόχος μας να επαναφέρουμε την εργασιακή γαλήνη στους χώρους δουλειάς…»

 

«Άστεγος» συνδικαλιστικά και παραταξιακά είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης μετά την επίσημη αποκήρυξή του από την θέση του γραμματέα της ΠΑΣΚΕ, την συνδικαλιστική παράταξη με την οποία εκλέχθηεκ επί δύο θητείες πρόεδρος. Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της κεντρικής ΠΑΣΚΕ, ορίζεται νέος Γραμματέας της παράταξης στο Ν. Ξάνθης ο Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος του ενός εκ των δύο σωματείων στην ΣΕΚΑΠ και μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

 

 «Έκοψαν» τον Μπεμπεκίδη από γραμματέα της ΠΑΣΚΕ Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπεμπεκίδης έπεσε σε δυσμένεια από τις τοποθετήσεις του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ αλλά και γενικότερα από την συμπόρευσή του με την ΔΑΚΕ με την οποία συνδιοικεί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και ότι η απόφαση να «κοπεί» έγινε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Μάλιστα η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ είναι ιδιαίτερα αιχμηρή προς τον κ. Μπεμπεκίδη και ως ένα σημείο τον φωτογραφίζει: « Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΜΑΖΙΚΟ και αυτό συμβαίνει όταν δεν αποτελεί υπόθεση των «επαγγελματιών», των «συνταξιούχων», των «ειδικών» και των πλασματικών συσχετισμών, αλλά όταν στους κόλπους του εκφράζονται και δρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος, οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, φυλής, θρησκεύματος, πολιτικών αντιλήψεων και κομματικών προτιμήσεων ή εντάξεων». Κληθείς να τοποθετηθεί ο κ. Μπεμπεκίδης επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι απ’ αυτή την απόφαση της ΠΑΣΚΕ δεν επηρεάζεται η εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τόνισε εμμέσως πλην σαφώς πως είναι μια συνδικαλιστική απόφαση που δεν τον ενδιαφέρει: «Το δικό μας μέλημα είναι να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και να πάρουν όλοι το Δώρο Πάσχα που δικαιούνται. Τα άλλα δεν μας αφορούν. Είμαι εκλεγμένο μέλος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και όχι διορισμένος. Εκλέχθηκα με ανεξάρτητη παράταξη στις τελευταίες εκλογές όπως και στην Αθήνα που κατέβηκαν «ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζόμενοι». Έχουμε αποφασίσει να λειτουργούμε διαπαραταξιακά στο Εργατικό Κέντρο. Αν κάποιοι με κατηγορούν γι αυτό ή για οτιδήποτε άλλο, έχω κι εγώ να τους κατηγορήσω για άλλα πολλά. Η εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν έχει ανάγκη από το τι θα πει η Αθήνα . Ας έρθει εδώ να τρέξει στα εργοστάσια», τονίζει ο κ Μπεμπεκίδης.

gavriilidis-webΤο «χρίσμα» της ΠΑΣΚΕ στον Κ. Γαβριηλίδη

Απ’ την πλευρά του ο κ. Κώστα Γαβριηλίδης ανέφερε πως θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ στις επικείμενες εκλογές του ΕΚΞ που θα διεξαχθούν σε περίπου 11 μήνες από τώρα αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά την αποπομπή του κ. Μπεμπεκίδη από τη θέση του γραμματέα της ΠΑΣΚΕ Ξάνθης: «Αυτό που θα κάνουμε άμεσα είναι να έρθουμε σε επαφή με όλα τα σωματεία και να καταγράψουμε τα προβλήματα. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την εργασιακή γαλήνη στους χώρους δουλειάς που πιστεύουμε ότι έχει διαταραχθεί από την παρούσα διοίκηση. Έχουμε αποδείξεις πως τα προβλήματα των εργαζομένων ούτε καν αναφέρονται στην απολογιστική έκθεση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κι αυτό δείχνει μια προβληματική λειτουργία της διοίκησης. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ

«Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της κεντρικής ΠΑΣΚΕ, ορίζεται νέος Γραμματέας της παράταξής μας στο Ν. Ξάνθης ο συνάδελφος Κώστας Γαβριηλίδης.

Ο συνάδελφος Κώστας, είναι εργαζόμενος και συνδικαλιστικό στέλεχος προερχόμενο από τον ιδιωτικό τομέα, Πρόεδρος Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, ενώ επί σειρά ετών είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΓΟ.

Η παράταξή μας προχωρά σε ριζική ανανέωση – αντικατάσταση στελεχών στην περιοχή, σε μια διαρκή προσπάθεια για ένα συνδικαλιστικό κίνημα Μαζικό – Ταξικό – Πολιτικοποιημένο – Αυτόνομο στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, τμήμα του ευρύτερου δημοκρατικού – προοδευτικού κινήματος που συνενώνει κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις με όραμα και στόχο τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, την εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΜΑΖΙΚΟ και αυτό συμβαίνει όταν δεν αποτελεί υπόθεση των «επαγγελματιών», των «συνταξιούχων», των «ειδικών» και των πλασματικών συσχετισμών, αλλά όταν στους κόλπους του εκφράζονται και δρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος, οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, φυλής, θρησκεύματος, πολιτικών αντιλήψεων και κομματικών προτιμήσεων ή εντάξεων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΤΑΞΙΚΟ και αυτό συμβαίνει

όταν εκφράζει τα ανεξάρτητα και αυθεντικά συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας των όρων εργασίας και διαβίωσης και αγωνίζεται για την κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν το ρόλο που τους ανήκει, ισχυρό ρόλο σε μία κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ: με την έννοια ότι δεν εμφορείται από συντεχνιακές αντιλήψεις και πρακτικές αλλά εντάσσει στη δράση του ευρύτερους κοινωνικούς στόχους συγκροτώντας συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις που οι επιδιώξεις τους είναι συμβατές, ίδιες ή ταυτόσημες με αυτές των δυνάμεων της εργασίας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ: στο μέτρο που δεν εξαρτάται από κόμματα, εργοδότες, κράτος ή κυβέρνηση, δεν χειραγωγείται και δεν εντάσσει την στρατηγική και την τακτική του σε σχεδιασμούς εκτός των γραμμών του. Είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ στο μέτρο που έχει ρόλο και λόγο. Που αναπτύσσει τη δική του στρατηγική και την υποστηρίζει με τακτικές που εκπορεύονται από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περισσότεροι από 500 έφηβοι και παιδιά νοσηλεύτηκαν για απεξάρτηση από κινητά και tablet τα τελευταία χρόνια

Διαστάσεις μάστιγας τείνει να πάρει η εξάρτηση των παιδιών από κάθε λογής οθόνες όπως τηλε…