Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ανοιξιάτικο Κριθαράκι

Ανοιξιάτικο Κριθαράκι

0
anoixiatiko kritharaki

-Μισό κιλό κριθαράκι

-Μισή κούπα ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

-2   σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

-4   κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ

-6-8   μανιτάρια κομμένα σε φέτες

-2 πιπεριές χρωματιστές  χοντροκομμένες καρέ

-1-ντομάτα ψιλοκομμένη καρέ

-1-φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί

-Αλάτι, Πιπέρι

-½  κουταλάκι κανέλα σκόνη

-3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (ή 3 κούπες νερό + 1 κύβο)

-φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο

-φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένο

-½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κριθαράκι. Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνετε 3 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό και την κανέλλα.  Ανακατεύετε πού και πού αφήνετε να βράσει 5 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.  Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά  τα κολοκυθάκια,  τα μανιτάρια , τις πιπεριές. Τα σοτάρετε κι αυτά αρκετά καλά και προσθέτετε τη ντομάτα. Τα αφήνετε λίγο ακόμα να σοταριστούν, ανακατεύοντας. Ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι . Προσθέτετε και το κριθαράκι μαζί με τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό με τυρί. Προσέχουμε τα λαχανικά μας να μην παραψηθούν, αλλά να είναι κάπως τραγανά.

  • Πένες με σάλτσα μπλε τυριού – καρυδιών

    -500 γρ. πένες -1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη -2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρ…
  • patates-soufle

    Πατάτες σουφλέ

    -4 πατάτες κομμένες καρέ -1 καρότο  τριμμένο -1 πιπεριά φλωρίνης  κομμένη καρέ -100 γρ τρι…
  • Ρεβύθια με κους-κους και πετιμέζι

    – 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα – 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 2-3 σκ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια φούρνου λευκά

-500γρ. Φασόλια Γίγαντες Πρεσπών μουλιασμένοι αποβραδίς -½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρ…