Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ανοιξιάτικο Κριθαράκι

Ανοιξιάτικο Κριθαράκι

0
anoixiatiko kritharaki

-Μισό κιλό κριθαράκι

-Μισή κούπα ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

-2   σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

-4   κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ

-6-8   μανιτάρια κομμένα σε φέτες

-2 πιπεριές χρωματιστές  χοντροκομμένες καρέ

-1-ντομάτα ψιλοκομμένη καρέ

-1-φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί

-Αλάτι, Πιπέρι

-½  κουταλάκι κανέλα σκόνη

-3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (ή 3 κούπες νερό + 1 κύβο)

-φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο

-φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένο

-½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κριθαράκι. Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνετε 3 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό και την κανέλλα.  Ανακατεύετε πού και πού αφήνετε να βράσει 5 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.  Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά  τα κολοκυθάκια,  τα μανιτάρια , τις πιπεριές. Τα σοτάρετε κι αυτά αρκετά καλά και προσθέτετε τη ντομάτα. Τα αφήνετε λίγο ακόμα να σοταριστούν, ανακατεύοντας. Ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι . Προσθέτετε και το κριθαράκι μαζί με τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό με τυρί. Προσέχουμε τα λαχανικά μας να μην παραψηθούν, αλλά να είναι κάπως τραγανά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…