Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει από Δευτέρα η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης

Ανοίγει από Δευτέρα η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης

0

Πιάνουν δουλειά οι προσληφθέντες γιατροί και το προσωπικό – Ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι εργασίες στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ όπου θα στεγάζεται

 

 Λεφτά για ΤΟ. Μ.Υ υπάρχουν γιατροί δεν υπάρχουν … «Το πρόβλημα εντοπίζεται στους γιατρούς που δεν προτιμούν να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ.», αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης Α. Γερόπουλος

 

Ανοίγει τις πύλες της από την Δευτέρα 22 Απριλίου στο κοινό η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην Ξάνθη. Όπως αναφέρει στο «Ε» ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέας Γερόπουλος οι εργασίες στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ( Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου της Ξάνθης και πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) όπου θα στεγαστεί, ολοκληρώνονται την Παρασκευή ενώ αύριο Πέμπτη παρουσιάζονται οι προσληφθέντες 4 γιατροί και το προσωπικό και από Δευτέρα πιάνουν δουλειά στην πρώτη ΤΟ. Μ.Υ. της Ξάνθης!

 

Ξεκινά τώρα ΤΟ.Μ.Υ. στο ΚΕΦΙΑΠ και έπονται οι άλλες 3

Επισημαίνεται πως οι ΤΟ. Μ.Υ. υπάγονται απευθείας στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης και όχι στα νοσοκομεία και ο ρόλος τους είναι να καλύπτουν το κομμάτι της πρωτοβάθμια υγείας , φροντίδας πρόληψης, αποφορτίζοντας έτσι τις νοσοκομειακές μονάδες. Η αρχική κατανομή περιελάμβανε για την Ξάνθη 4 ΤΟ.Μ.Υ. και ως προτεινόμενοι χώροι αναφέρθηκαν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην περιοχή της Κυψέλης, άλλη μια στην περιοχή του πάρκου του Μ. Αλεξάνδρου και την Παλιά Πόλη-Σαμακώβ.

giatrosΛεφτά για ΤΟ. Μ.Υ υπάρχουν γιατροί δεν υπάρχουν …

Και παρά το γεγονός ότι έχουν βρεθεί οι χώροι και υπάρχει το σχετικό κονδύλι για την λειτουργία 4 Τοπικών Μονάδων Υγείας στην πόλη μας, το σχέδιο του υπουργείου Υγείας «σκαλώνει» στην έλλειψη γιατρών. Να σημειώσουμε πως δεν πρόκειται για φυσική έλλειψη αν και έχει μειωθεί ο αριθμός των γιατρών γενικότερα στη χώρα λόγω της μεγάλης μεταναστευτικής εκροής που έχει υποστεί ο κλάδος τα χρόνια της κρίσης αλλά της απροθυμίας των γιατρών να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι γεγονός ότι οι μισθοί στο Ε.Σ.Υ. είναι κατά πολύ κατώτεροι των απολαβών που προσδοκούν να έχουν ως ιδιώτες και ως εκ τούτου δεν μπαίνουν στην διαδικασία να αιτηθούν να προσληφθούν.

geropoulos-nos«Θα μπορούσαμε να έχουμε άλλους 20 γιατρούς, 16 Γενικής Ιατρικής και 4 παιδιάτρους καθώς και 50 συνολικά άτομα προσωπικό να δουλεύουν σε 4 ΤΟ. Μ.Υ. της Ξάνθης. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους γιατρούς που δεν προτιμούν να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ.», αναφέρει ο κ. Γερόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …