Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 170 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε Άβδηρα – Μύκη – Τόπειρο

170 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε Άβδηρα – Μύκη – Τόπειρο

1

Έρχεται αρχές καλοκαιριού νέο πρόγραμμα 25.000 θέσεων σε 274 δήμους μέσω ΟΑΕΔ

 

80 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων – 60 στον δήμο Μύκης – 30 στον δήμο Τοπείρου

 

 

Με 170 προσλήψεις θα επωφεληθούν οι τρεις δήμοι του νομού μας, εκτός του δήμου Ξάνθης, από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς  εργασίας που θα «τρέξει» στις αρχές καλοκαιριού και αφορά  25.000 θέσεων σε 274 δήμους μέσω ΟΑΕΔ. Να σημειώσουμε πως ο δήμος Ξάνθης δεν συγκαταλέγεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς είναι μεταξύ των 34 δήμων θυλάκων υψηλής ανεργίας που υλοποιεί ήδη πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει 296 προσλήψεις και ήδη στον δήμο Ξάνθης έχουν προσληφθεί 230.

80 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων – 60 στον δήμο Μύκης – 30 στον δήμο Τοπείρου

Σύμφωνα με την κατανομή που προτείνει η ΚΕΔΕ για τις προσλήψεις στου δήμους οι τρεις δήμοι του νομού μας θα προσλάβουν: 80 ο δήμος Αβδήρων – 60 ο δήμος Μύκης – 30 ο δήμος Τοπείρου. Συνολικά δηλαδή 170 άνεργοι θα προσληφθούν στους τρεις δήμους. Αντίστοιχα στους δήμους της Ροδόπης συνολικά θα προσληφθούν 450 άνεργοι ,στης Δράμας 160 , στον Έβρο 440, στην Καβάλα 470 και συνολικά στους δήμους της ΑΜΘ 1.750. Να σημειώσουμε πως οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας

Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Προβληματισμός για την Κοινωφελή …ωφέλεια

Ένας γενικότερος προβληματισμός για τα οφέλη …εντέλει των προγραμμάτων κοινωφελούς Εργασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και στους ωφελημένους φορείς αναπτύσσεται, δεδομένου ότι πλέον έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.  Εκτός από το προφανές θετικό ότι τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας απασχολούν ανέργους προσφέροντας ένα εισόδημα και ασφάλιση, ωστόσο αναιρείται ή μειώνεται η ωφέλεια από το γεγονός ότι αυτό διαρκεί μόνο 5 – 6 μήνες. Επίσης το πώς εφαρμόζεται στην πράξη το πρόγραμμα δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι δουλεύουν άλλοι δεν πατάνε στις υπηρεσίες που έχουν προληφθεί και πως κάποιοι μόνιμοι επωφελούνται αναθέτοντας τις δικές τους δουλειές στους Κοινωφελείς. Συμπερασματικά τα όποια οφέλη είναι  παροδικά και περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα καθώς μειώνουν τον δείκτη της ανεργίας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…