Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ‘Βαθιές ανάσες’ δημιουργικής γραφής από το «Οξυγόνο»

‘Βαθιές ανάσες’ δημιουργικής γραφής από το «Οξυγόνο»

0

Οι μαθητές του εργαστηρίου παρουσίασαν δικά τους έργα. Ξεκινούν νέες δράσεις από την ΚΟΙΝΣΕΠ για δημιουργική γραφή και θεατρική παραγωγή

 Ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό βρήκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Οξυγόνο», το απόγευμα του Σαββάτου 3 Μαρτίου στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, για την παρουσίαση του έργου των μαθητών του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Ξάνθης.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου του εργαστηρίου, κατά την οποία οι μαθητές και των τριών επιπέδων διδάχθηκαν τις τεχνικές και τις μεθοδολογίες γραφής από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Παππά, ενσωμάτωσαν το προσωπικό τους ύφος και ανέπτυξαν το δικό τους μοντέλο δημιουργικής γραπτής γραφής.

Διαβάζοντας τα κείμενα που εμπνεύστηκαν οι μαθητές με την καθοδήγηση και υποστήριξη του δασκάλου τους, μετέφεραν στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας τους γίνεται συγγραφικά δημιουργικός, αποκτώντας έτσι, ένα νέο εργαλείο έκφρασης κι επικοινωνίας στην καθημερινότητα τους.

Λίγο πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι δύο δράσεις της τρέχουσας περιόδου από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Οξυγόνο»:

Α) νέος σεμιναριακός κύκλος δημιουργικής γραφής για υφιστάμενους και νέους μαθητές με έναρξη το Σάββατο 17 Μαρτίου

Β) νέο εργαστήρι θεατρικής παραγωγής το οποίο βάζει την παράδοση της Θράκης στο επίκεντρο της μελέτης και της απόδοσης, με έναρξη την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Η διδασκαλία των μαθημάτων δημιουργικής γραφής και θεατρικής παραγωγής θα γίνεται στην έδρα της ΚΟΙΝΣΕΠ «Οξυγόνο» επί της Π. Κυρίλλου 3Α.

Την εκδήλωση υποστήριξε ένθερμα και έμπρακτα το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και την παρουσία των εκπροσώπων του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…