Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Θολό τοπίο η στελέχωση των φυλακών Νικηφόρου Δράμας

Θολό τοπίο η στελέχωση των φυλακών Νικηφόρου Δράμας

0

Επερώτηση κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Χαρά Κεφαλίδου

Με ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ> Χαρά Κεφαλίδου επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας των φυλακών-«φάντασμα» στο Νικηφόρο Δράμας, που παρότι χρειάστηκαν 13 χρόνια για να ολοκληρωθούν και κόστισαν περί τα 30 εκ. ευρώ παραμένουν μία δομή κλειστή, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σε προηγούμενη ερώτηση της βουλευτή, η κ. Κεφαλίδου θυμίζει στον υπουργό ότι της είχε απαντήσει: «ήδη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την πρόσληψη περίπου 600 υπαλλήλων για τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς έχει εγκριθεί η σχετική πρόσληψη από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αναμένεται άμεση η προκήρυξη του ΑΣΕΠ». Όπως προσθέτει η ίδια: «μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2017 απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση συναδέλφου είχατε αναφέρει ότι η Κυβέρνησή σας έχει δρομολογήσει Προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για τη στελέχωση καταστημάτων κράτησης όλης της χώρας και μέσω αυτής θα στελεχωθεί και το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου. Σήμερα έχουμε 2017, αυτά προβλέπονται για το 2018, θα είμαστε έτοιμοι και μέσα στο 2018 θα γίνουν και οι απαραίτητες τοποθετήσεις», είχατε δεσμευτεί τότε!». Υπενθυμίζει δε ότι, υπήρξε και άλλη πρόσφατη σχετική ερώτηση βουλευτή, που ζητούσε να ενημερωθεί για το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας και το ενδεχόμενο περαιτέρω υποστελέχωσής τους, με δεδομένο ότι σε αυτό εργάζονται περισσότεροι από 40 υπάλληλοι από το Νομό Δράμας, άρα εάν και εφόσον λειτουργήσουν οι Φυλακές Νικηφόρου, οι υπάλληλοι αυτοί θα ζητήσουν να μετακινηθούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Με αφορμή το θολό τοπίο που έχει προκύψει για το κατά πόσο προβλέπεται να στελεχωθούν οι φυλακές της Δράμας, η βουλευτής ρωτά τον υπουργό: «Εάν δεν αφορά το Κατάστημα Κράτησης Δράμας η συγκεκριμένη Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 633 ατόμων για όλη τη χώρα, θα υπάρξει άλλη νέα Προκήρυξη; Πότε θα εκδοθεί η νέα Προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των οργανικών μονάδων στις Φυλακές Δράμας; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα στελέχωσης των Φυλακών; Τελικά τί από τα δυο ισχύει; Αφορά ή δεν αφορά η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ τη Δράμα; Πότε έλεγε αλήθεια το Υπουργείο σας; Τέλος, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων του Καταστήματος Κράτησης στο Νικηφόρο Δράμας, παράδοσης του έργου και λειτουργίας τελικά των Φυλακών;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…