Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με ταχείς ρυθμούς αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

Με ταχείς ρυθμούς αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

0

Διευθετήθηκαν τα ζητήματα και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ αντικαθιστά στα δρομολόγια το ΣΑΟΣ ΙΙ που ακινητοποιήθηκε για λόγους συντήρησης

Συνεχείς και αδιάκοπες ήταν οι ενέργειες του Δήμου Σαμοθράκης  ώστε να μη μείνει το νησί χωρίς πλοίο από τότε που ανακοινώθηκε η απαραίτητη ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ για λόγους συντήρησης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η συνεργασία του δήμου με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, τους βουλευτές του Νομού και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ήταν συνεχής και  παραγωγική.

Ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός κ. Σαντορινιός έκαναν προσπάθειες εξεύρεσης πλοίου προχωρώντας και σε προκήρυξη της γραμμής ώστε να μη μείνει το νησί μας χωρίς σύνδεση με την  Αλεξανδρούπολη.

Στην περίπτωση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ νωρίς αναδείχθηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν αρκετά ζητήματα.

Από τις 26.2.2018 όταν εμφανίστηκε και πάλι πιθανότητα αδιεξόδου, οι ενέργειες κορυφώθηκαν με συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό και ήδη από την Παρασκευή 2.3.2018 υπήρχε  σχέδιο απεμπλοκής με ορίζοντα μιας εβδομάδας και κάποιες βασικές προϋποθέσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν ρητά στο έκτακτο Δ.Σ. που συγκαλέσαμε στις 4.3.2018 όπου αποφασίσθηκε ως απόλυτη αναγκαιότητα να βρεθεί πλοίο  και ότι η άμεση συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Ναυτιλίας ήταν απαραίτητη. Στη συνάντηση αυτή την Τετάρτη 7.3.2018 ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου οι υπηρεσίες θα είναι έτοιμες να δώσουν τις σχετικές άδειες ενώ συγχρόνως την ίδια μέρα κλιμάκιο ελέγχου εργαζόταν παράλληλα με τον νηογνώμονα στο πλοίο. Τις υπηρεσίες συντόνισε προσωπικά ο Υπουργός και το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε.

Τελικά, το θέμα αποκαταστάθηκε και η Σαμοθράκη καλωσορίζει το δεύτερο επικουρικό Ε/Γ Ο/Γ στην ακτοπλοΐα της Σαμοθράκης και εύχεται στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ να είναι καλοτάξιδο.

Ο δήμος ανακοίνωσε ότι μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο – πλαίσιο  ανάπτυξης του κεντρικού λιμανιού της Καμαριώτισσας που ολοκληρώνεται, ενώ παράλληλα στις αρχές Απριλίου θα υπάρχει η ανάδοχος εταιρί α(ο διαγωνισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί) και θα ξεκινήσουν οι μελέτες για την επίλυση των προβλημάτων του λιμανιού των Θέρμων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ραδόνιο μόνιμος κάτοικος της Π. Πόλης

Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις ραδονίου σε σπίτια της Π. Πόλης επειδή είναι κτισμένα πάνω σε γρ…