Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στρούντελ με μήλο και χαλβά

Στρούντελ με μήλο και χαλβά

0

-18 φύλλα κρούστας

-8 μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες

-200 γρ. χαλβάς του μπακάλη (κατά προτίμηση με αμύγδαλα), κομμένος σε μικρά κυβάκια

-150 γρ. ζάχαρη

-1 κουτ. σούπας κανέλα, σε σκόνη

-1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

-1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

-1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

-100 γρ. σταφίδες, της αρεσκείας μας

-70 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα των φύλλων και του ταψιού)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C, στη λειτουργία του αέρα, και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ρηχό ταψί. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, το χαλβά, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες.

Λαδώνουμε επιμελώς 6 φύλλα κρούστας (ένα-ένα) και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της γέμισης, στην άκρη και κατά μήκος της μακριάς πλευράς, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να σχηματίσουμε τρία ρολά. Τα βάζουμε στο ταψί, λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους και ψήνουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά, μέχρι το φύλλο να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα στρούντελ να κρυώσουν λίγο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

  • sokolatenia-mantarinopita

    Σοκολατένια μανταρινόπιτα

    5-6 μανταρίνια χυμό και φλούδες 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη καστανή 2 κούπες τσαγιού αλεύρι για…
  • Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

    – 1300 ml. γάλα Πλήρες – 30 γρ. Βούτυρο – 150 ml. χυμό πορτοκαλιού – 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλ…
  • Κανταΐφι με κρέμα ανθότυρο και μέλι

    –1 συσκευασία κανταΐφι 450γρ. –225 γρ. βούτυρο –1200 γρ. ανθότυρο –150 ml. Γάλα –50 γρ. ζά…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

-300γρ. φασόλια μαυρομάτικα -1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα και πλυμένα -2 μεγάλα κρεμμύδια, …