Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ψυχραιμία

Ψυχραιμία

0

Η φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρωπίνου σώματος είναι 36,6 βαθμοί. Κάτω από αυτή τη θερμοκρασία έχουμε την υποθερμία. Η Κυβέρνηση προτρέπει στην μόνιμη υποθερμία έως πλήρους κρυσταλλώσεως του αίματος εντός των αρτηριών. Μία θερμοκρασία -5 βαθμών κελσίου του αίματος θα ήταν η σωστή κατάσταση των λευκών αιμοσφαιρίων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων. Ψυχραιμία συνιστά η πολιτική εξουσία, ψυχραιμία μέχρι να πάρουμε έτσι, ένα χρωματάκι προς το μπλαβί, να μυρίσουμε ελαφρώς πτωμαΐνη. Αυτοί θα προκαλούν, θα αιχμαλωτίζουν, θα διασύρουν κι εμείς ως γενναίοι Έλληνες θα μπούμε στις κάσες και θα το παίζουμε πτώματα, μέχρι να βρωμίσουμε. Πάντα ψύχραιμοι.

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό πως το καλύτερο είδος σεβασμού, όπως έλεγε ένας παλιός μου φίλος, είναι ο φόβος. Ναι ο φόβος. Οι Τούρκοι συνεχίζουν την επιθετικότητά τους επειδή γνωρίζουν πως τους φοβόμαστε. Είναι πολυπληθέστερο κράτος από εμάς και με αναπτυγμένες βιομηχανίες στη χώρα τους υπερπολλαπλάσιες των δικών μας. Η Οικονομία τους είναι τέτοια που μπορούν να παραγγέλνουν μονοκοπανιάς χίλια τεθωρακισμένα πάντσερ στην Γερμανία και εκατό αεροπλάνα F-35 στην Αμερική. Δεν θέλουν να αδικούν κανέναν. Ξέρουν πως σε ενδεχόμενη σύρραξη θα έχουν το θετικό αποτέλεσμα με το μέρος τους.

Ο μακαρίτης πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ όταν το 1974 κατέλαβαν την μισή Κύπρο είχε πει, αφήστε τους να τρέχουν σε όποιον διεθνή οργανισμό θέλουν, εμείς καταλάβαμε την Κύπρο με τα όπλα, αν την θέλουν πίσω μόνον με τον ίδιο τρόπο θα την ξαναπάρουν. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Οι κακοί γείτονες λύνουν τις διαφορές τους με τα όπλα. Νόμος της φύσης. Εμείς θα σταματήσουμε τις απειλές τους μόνον όταν γίνουμε δυνατοί, και για να γίνουμε δυνατοί θέλουμε χρόνο. Ο χρόνος, αν βάλουμε μυαλό, θα μας δώσει χρήμα, και το χρήμα θα μας δώσει όπλα. Τι να κάνουμε, ο καλός θεός επινόησε για τους ανθρώπους την καλοσύνη και την βία. Στη  βία έδωσε τον πρώτο λόγο.

Η ιστορία διδάσκει πως οι δυνατοί οικονομικά έχουν και την δυνατότητα της βίας. Η οικονομική δύναμη φέρνει την ισχύ, τον πολιτισμό και τις επιστήμες. Η χώρα μας είναι γνωστή παγκοσμίως για τις εποχές που ήταν κραταιά στα χαρονομίσματα, τα κέρματα και τα όπλα. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία με τους μεγάλους και διαχρονικούς τεράστιους φιλοσόφους της έγινε γνωστή από τις 220 τριήρεις και τους καλά εξοπλισμένους  στρατιώτες της. Το ίδιο και ο Μέγας Αλέξανδρος. Άφθονο χρήμα και μεγάλα ακόντια, τις εξάμετρες σάριζες. Θα μου πείτε πως θα γίνει αυτό; Απλό, με την ελεύθερη οικονομία, με τον καπιταλισμό.

Οι ΗΠΑ έχουν το παγκόσμιο πάνω χέρι γιατί έχουν τις μεγαλύτερες Τράπεζες, τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία, τα πιο διαδεδομένα παγκοσμίως ταχυφαγεία, τις πετρελαϊκές εταιρείες και τα αποτελεσματικότερα και πιο σύγχρονα όπλα. Ο παγκόσμιος οικονομικός τζίρος εμπεριέχει κατά 50% το εμπόριο όπλων και το υπόλοιπο 50% όλα τα άλλα είδη των ανθρώπινων αναγκών.

Λύση στα Ελληνοτουρκικά υπάρχει: Χαμηλή φορολογία και ελεύθερο εμπόριο, τελείως ελεύθερο, τόσο, που να γεμίσουν με ζεστό χρήμα  τα Δημόσια ταμεία. Τότε μπορείς να ρίξεις στο Αιγαίο  άλλες δέκα φρεγάτες, άλλα τέσσερα μεγάλα καταδρομικά, πέντε θωρηκτά και ακόμη πέντε μεγάλα υποβρύχια σαν τα δύο Γερμανικά που ήδη διαθέτουμε. Να αγοράσεις 50 αεροπλάνα F-35 και ύστερα να περιμένεις να σε διασκεδάσει με τις υποκλίσεις της η φυλή των ορεινών πονηρών  Μογγόλων. Μέχρι τα γόνατα θα σκύβουν.

Ο πολιτισμός και η ευημερία δεν έρχονται με κρατικοποιήσεις και αλόγιστες αυξήσεις των μισθών των Δημοσίων υπαλλήλων. Η ευημερία έρχεται από τις επιχειρήσεις των Βιομηχάνων, των Εμπόρων και των Εφοπλιστών. Σε αυτούς στηρίζονται οι ευημερούσες κοινωνίες, στους επιχειρηματίες!! Τέτοιο λαμπρό παρελθόν  διαθέτουμε, δεν έχουμε παρά να το επαναλάβουμε, να επιστρέψουμε στις αρχές του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Χρήμα και όπλα, και τότε ας ξανατολμήσουν οι φίλοι Ασιάτες να φυλακίσουν Έλληνες αξιωματικούς. Αυτά όμως χρειάζονται κότσια, αποφασιστικότητα  και γνώση της Ελληνικής ιστορίας, επανάληψη της Ελληνικής ιστορίας και όχι αστείες αυτόματες τιμαριθμικές αναπροσαρμογές. Την ΑΤΑ θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

    Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…
  • Περί Μονταζιέρας

    Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …
  • Η φωνή σας

    Γράφει η Χρύσα Μπαΐρα Η φωνή σας… σαν γιασεμιού ευωδιά, μες στα πηχτά σκοτάδια γύρω&…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…