Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

0

Η ώρα της Γης
Όπως ίσως θα έχετε πληροφορηθεί αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα Σάββατο βράδυ, για μια ώρα ο δήμος Ξάνθης συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, θα σβήσει τα φώτα σε δημοτικά κτίρια. Πολύ ωραία μέχρι εδώ και μπράβο στο δήμο.  Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια.
Ας πάει κάποιος από το δήμο να σβήσει τα φώτα από το κτίριο ΑΡΙΩΝ που άναβαν χθες όλη μέρα. Και κάτι ακόμη. Αυτός που θα πάει, να κλείσει και το κλιματιστικό.
-Η Ώρα της Γης μας μάρανε, όταν δίπλα μας γίνεται τόση σπατάλη…
Γ.Δ.


«Επίθεση» κατά Ζεϊμπέκ
Αχαρακτήριστη και αδικαιολόγητη φραστική επίθεση δέχτηκε πρόσφατα ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε χώρο της βουλής. Μάλιστα το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι πως η επίθεση έγινε από γυναίκα, σύζυγο βουλευτή της Χρυσής Αυγής!
Απίθανο κι απίστευτο; Ναι. Και όμως συνέβη και το ομολόγησε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής. Όσο για τον ξανθιώτη βουλευτή, έπαθε σοκ γιατί δεν το περίμενε. Κι εδώ που τα λέμε, ποιος μπορούσε να περιμένει τέτοια εξέλιξη.
Γ.Δ.


Δύο λόγια για την ΚΝΕ
Εντάξει, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ) έχει κάθε δικαίωμα να διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ και άλλες εκδηλώσεις. Σε δημοκρατική χώρα ζούμε, οι διεκδικήσεις επιτρέπονται, οι νεολαίες των κομμάτων είναι νόμιμες οργανώσεις αλλά, υπάρχει ένα αλλά. Κι αυτό το ένα «αλλά» είναι πως η ΚΝΕ συμπεριέλαβε στους Νέους και τα πρωτάκια των Γυμνασίων. Εδώ μάλλον βιάζονται αρκετά. Γι’αυτό και οι γονείς διαμαρτύρονται στην προσέγγιση των ανήλικων νέων. Και μάλλον έχουν δίκιο.
Τι κρίση να έχει ένας νέος της 1ης Γυμνασίου; Ας τους αφήσουν, όπως ζητούν οι γονείς κι ας διοργανώσει η ΚΝΕ τουρνουά μπάσκετ με τους φοιτητές…
Γ.Δ.


Η κλασική φωτογραφία των Ξανθιωτών στην κοίτη του Κόσυνθου με φόντο τη γέφυρα. Μάρτιος 1955 (αρχείο κ. Βίκυς Μιχαλοπούλου)

Η τοπική Δημοκρατία

Σας ξαφνιάζει ο τίτλος; Είναι πιθανό διότι θα διερωτάσθε τι να σημαίνει για μας εδώ στην Ξάνθη. Αναλύω λοιπόν: Η πόλη σαν κέντρο ζωής και δράσης είναι ένα διαρκές ερώτημα που ζητά τις ανάλογες απαντήσεις. Όσα δε περισσότερα ερωτήματα απαντηθούν, τόσα περισσότερα θα είναι τα οφέλη. Έτσι κι αλλιώς, υπό  οποιεσδήποτε συνθήκες, οι ξανθιώτες θα ρωτούν τους αρμόδιους της τοπικής εξουσίας.
-Εδώ τι κάνατε;
-Σε αυτό τι παραλείψατε;
-Γιατί η καθυστέρηση;
-Πότε η λύση;
Αυτή λοιπόν η μαιευτική μέθοδος (χαίρε Σωκράτη πρόγονε)  είναι και η ουσία της τοπικής Δημοκρατίας.
Κλείνω με την επισήμανση πως Δημοκρατία σημαίνει διάλογος, απαντήσεις…
Γ.Δ.


Διακοπές σε κάμπινγκ
Η είδηση αναφέρει ότι οι διακοπές σε κάμπινγκ, χρόνο το χρόνο κερδίζουν έδαφος. Οι τουρίστες είτε με τροχόσπιτα, είτε με σκηνές ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, αξιοποιούν το φθηνότερο και πιο φυσιολατρικό τρόπο διακοπών. Οικογένειες ή ατομικά σε παρέες 2-3 νέων ατόμων, ζουν σε οργανωμένο χώρο που παρέχει αρκετές ευκολίες.
Αυτός λοιπόν ο τρόπος διακοπών στην περιοχή μας έχει μικρή παρουσία. Ένα μικρό κάμπινγκ λειτουργεί στο νομό στην παραλία Μάνδρας, κι αυτό είναι όλο.
Ότι δε αφορά το λεγόμενο «κάμπινγκ Μυρωδάτου», αποτελεί μία ιστορία με παρελθόν μεν αλλά χωρίς παρόν και μέλλον.  Άρα, ούτε στον τομέα αυτόν ο νομός μας μπορεί να περιμένει τουρίστες.
Γ.Δ.


Αλλού κι εδώ
Στις 22 Μαρτίου τιμήθηκε – γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Θαυμάσια σαν ιδέα γιατί το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό που οι κοινωνίες το σπαταλούν απερίσκεπτα. Λοιπόν, σ’όλη την Περιφέρειά μας, οι διάφορες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, έκαναν αφιερώματα, δημοσιεύσεις προς τους καταναλωτές για την ανάγκη να μην σπαταλάται το νερό.
Ε, λοιπόν, μόνο σε μας εδώ στην Ξάνθη δεν έγινε κάτι παρόμοιο για την ενημέρωση των καταναλωτών. Τσιγκουνιές, αδιαφορία ή έλλειψη ενημέρωσης;
Πάντως για φέτος η ευκαιρία χάθηκε.
Γ.Δ.


Ένα βραβείο
Το βραβείο που κέρδισε η εταιρεία «Αμοιρίδης και Συνεργάτες Μηχανικοί» στην κατηγορία της Αρχιτεκτονικής για το σχεδιασμό της νέα ξενοδοχειακής μονάδας στη Θάσο, σίγουρα αντανακλά και επιβραβεύει την εταιρεία για το έργο της. Όμως η επιτυχία δεν σταματάει εδώ αλλά συμπεριλαμβάνει και την Ξάνθη, διότι η εν λόγω εταιρεία έχει έδρα την πόλη μας. Ως εκ τούτου, ένα βραβείο διαχέεται προς περισσότερα μέρη και αυτό είναι ένα από τα θετικά στοιχεία που δεν θα πρέπει ν’ αγνοηθούν.
Συγχαρητήρια λοιπόν στον επικεφαλής Μιχ. Αμοιρίδη αλλά και στους συνεργάτες του γραφείου και ευχές για νέες επιτυχίες.
Γ.Δ.


Ανοίγει φέτος το «Τουριστικό» στην Σκάλα Αβδήρων
Μια καλή είδηση μας έρχεται από τα ‘Άβδηρα και συγκεκριμένα απ την Σκάλα Αβδήρων.  Το «Τουριστικό» όπως μάθαμε να το λέμε θα λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι. Ο επιχειρηματίας που το είχε μισθώσει πριν 8 – 10 χρόνια  και πέρασε των… δεινών του τον τάραχο για να βρει την άκρη και να μπορέσει να το λειτουργήσει αφού έμπλεξε στα γρανάζια της δημόσιας διοίκησης και αφού ξόδεψε χρόνο και χρήμα και ταλαιπωρήθηκε με δικαστήρια τώρα πλέον είναι σε θέση να το λειτουργήσει. Οι εργασίες συντήρησης του κτηρίου έχουν τελειώσει και έχει τοποθετηθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός για να λειτουργήσει ως αναψυκτήριο στην αρχή και ίσως και ως εστιατόριο. Έτσι φέτος θα ζωντανέψει και η Σκάλα Αβδήρων η οποία τα παλαιότερα χρόνια όταν λειτουργούσε το Τουριστικό του ΕΟΤ τότε, ήταν η πιο πολυσύχναστη παραλία του νομού μας.
Μ.Ξ.


Γιατί ο δήμαρχός μας δεν ήταν στην συνάντηση για το Δ.Π.Θ.;
Μάθαμε ότι οι πρυτανικές αρχές συναντηθήκαν με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και ότι συνοδεύονταν από τον περιφερειάρχη και τους δήμαρχους Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής; Και μας γεννήθηκε το ερώτημα. Ο δήμαρχος Ξάνθης γιατί δεν ήταν στην συνάντηση; Δεν κλήθηκε ο δήμαρχος της πόλης που έχει την Πολυτεχνική Σχολή το Δ.Π.Θ; Όταν μάλιστα ο ίδιος μαζί με τους άλλους δημάρχους του νομού μας έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας για την ίδρυση 4ης Νομικής και μη συγχώνευσης του ΤΕΙ Καβάλας με το Δ.Π.Θ.;
Γιατί αυτός ο αποκλεισμός για τον δήμαρχο Ξάνθης;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…