Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

0

Βράζει η Θεσσαλονίκη
Ξανθιώτης που ζει χρόνια στη Θεσσαλονίκη επικοινώνησε χθες με την εφημερίδα και μας είπε πως ο κόσμος, στην πλειοψηφία του, βράζει. Και βράζει άσχημα και βρίζει ασχημότερα. Και μου εξήγησε την αιτία πως γι’ αυτούς ο Σαββίδης έπραξε σωστά. Τους εξέφραζε με το μπουκάρισμα μέσα, που είδε για άλλη μια φορά την αδικία από αυτούς των Αθηνών που κινούν τα νήματα του ποδοσφαίρου. Γιατί οι του ΠΑΟΚ κυρίως αλλά και οι οπαδοί των άλλων ομάδων, έχουν βαθιά μέσα τους την βεβαιότητα ότι οι Νότιοι τους εμποδίζουν με κάθε τρόπο να βγουν μπροστά, και να διεκδικήσουν με ίσους όρους. Αυτό είναι το σαράκι που τους τρώει. Ότι τους κυνηγάνε, τους αδικούν, τους εμποδίζουν.
Γ.Δ.


Ορκίζονται στον Ιβάν
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι πίνουν νερό στο όνομα του Σαββίδη και ορκίζονται στο όνομά του για όσα έκανε μέχρι τώρα στη Μακεδονία και Θράκη. Και όλοι μαζί, συσπειρωμένοι, τον στηρίζουν μέσω της αγαπημένης τους ομάδας, του ΠΑΟΚ. Ο οποίος, πιστεύουν, πως μπήκε στο στόχαστρο του πρώην ΠΟΚ της Αθήνας για να μην τον αφήσουν να πάρει το πρωτάθλημα. Σαν επιχειρηματίας ο Σαββίδης ήταν αποδεκτός για τις επενδυτικές του κινήσεις. Τους ξύνισε όμως όταν ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ και τα διοικητικά της ΕΠΟ. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, στο παιγνίδι της Κυριακής βγήκε το μπουφάν του Σαββίδη και φάνηκε το πιστόλι. Αυτή ήταν και η μεγάλη ευκαιρία που ζητούσαν οι αντίπαλοί του. Έπεσαν πάνω του να τον φάνε. Αυτή είναι η αλήθεια. Και πως επίσης την ευκαιρία την έδωσε ο ίδιος ο Σαββίδης που μπήκε στο γήπεδο εξαγριωμένος για την αδικία που έβλεπε για άλλη μια φορά να συμβαίνει. Εκεί όμως, σ’ αυτό το σημείο έχασε το δίκιο του. Ένα δίκιο που του αναγνωρίζουν οι βορειοελλαδίτες, όχι όμως και οι υπόλοιποι.
Γ.Δ.


Ο νόμος του Μέρφι
Για το γνωστό νόμο του Μέρφι που υποστηρίζει πως «Ό,τι είναι να πάει στραβά, θα πάει». Αυτό έπαθε ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης. Θέλησαν να υπερβούν κάποια πράγματα, ανέπτυξαν πολιτικές φιλίες, δηλώσεις εις βάρος πολιτικής παράταξης και του αρχηγού της, σχέσεις και επιχειρηματικές ενέργειες που προκαλούσαν με την αγαρμποσύνη τους, βιασύνη να γίνουν όλα μαζί.  Πήγαν κάποια πράγματα στραβά και το φινάλε με τον ΠΑΟΚ δικαίωσε το νόμο του Μέρφι σ’  ένα πεδίο που οι ισχυροί εύκολα δεν παραδίδουν την ηγεσία.  Το εγγύς μέλλον και τι μέλλει να συμβεί με τον ΠΑΟΚ και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις συμφερόντων Σαββίδη μόνον ο ίδιος γνωρίζει. Προς το παρόν αναμονή για τις εξελίξεις.
Γ.Δ.


Η ομάδα κλασικού αθλητισμού της Ασπίδας Ξάνθης στους Πανθρακικούς αγώνες στις 13,14 και 15 Αυγούστου 1950 (αρχείο κ. Βίκυς Μιχαλοπούλου)

Περί βουλευτικών εκλογών
Ενδείξεις πολλές πλέον εμφανίζονται γύρω μας που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά τα μπάνια του λαού λοιπόν. Ως προς τις ενδείξεις τώρα, μια πολύ χαρακτηριστική οι παραιτήσεις διαφόρων διοικητών δημοσίων Φορέων ή Οργανισμών. Παραιτούνται εγκαίρως για να μην έχουν κώλυμα στο να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Όταν λοιπόν έχουμε συχνά τέτοιες παραιτήσεις, η πρώτη σκέψη είναι ως αιτία οι εκλογές. Αλλιώς γιατί ν’ αφήσει κάποιος μια θέση που αμείβεται με ικανοποιητικό μισθό.
Άρα, μύρισαν εκλογές…
Γ.Δ.


 

Αλλού κι εδώ
Στην Ευρώπη το ΑΕΠ των χωρών αυξάνεται, η οικονομία πάει καλά, η ευρωζώνη έχει ανάπτυξη ακόμη υψηλότερη, εκτός της χώρας μας βέβαια. Σε κάθε περίπτωση τη στιγμή που στην Ευρώπη ειδικότερα στην ευρωζώνη, η κρίση μοιάζει να ανήκει οριστικά στο παρελθόν και πλέον οι ευρωπαίοι πολίτες απολαμβάνουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η Ελλάδα βρίσκεται να παλεύει ακόμη να βγει από την κρίση, απομονωμένη σε μια κατηγορία από μόνη της, όπως ήταν η μόνη χώρα που δεν εντάχθηκε στο QE, η μόνη χώρα με μνημόνιο κ.ο.κ., θέση η οποία φαίνεται να παγιώνεται. Και ενώ η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος θα έπρεπε να εστιάζεται στο να βγούμε από αυτή τη θέση, να εκμεταλλευθούμε την ευνοϊκή συγκυρία των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην Ευρώπη και παγκοσμίως και να προσελκύσουμε κεφάλαια που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες, τις οποίες προσφέρει η χώρα εξαιτίας της υποχώρησης τιμών, ασχολούμαστε με τη σκανδαλολογία και τη μικροπολιτική εκμετάλλευση ακόμη και των εθνικών θεμάτων.
Γ.Δ.


Κλείστε και καμιά λακκούβα…
Αναγνώστες μας οδηγοί που διασχίζουν την οδό Αν. Θράκης εκεί κάπου στο ύψος που ενώνεται με την Χατζησταύρου παθαίνουν ένα …σοκ ακούγοντας τον χαρακτηριστικό γδούπο από το αυτοκίνητο όταν πέφτει ξαφνικά σε λακκούβα! Πρόκειται για κάποιες  υπόγειες εργασίες που έκανε ο δήμος ή η ΔΕΥΑΞ πιθανότατα αλλά δεν φρόντισαν να κλείσουν την λακκούβα με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το πρόβλημα που μπορεί να έχει οικονομικό κόστος για τους δημότες αφού προκαλούνται ζημιές στο αυτοκίνητο.
Καλείται λοιπόν η υπηρεσία που άνοιξε την λακκούβα να την κλείσει πάραυτα γιατί υπάρχει κίνδυνο να συμβεί και κανένα ατύχημα!
Μ.Ξ. 


Ήρθαν οι πελαργοί
Μπορεί τα αποδημητικά πουλιά του χειμώνα (μπεκάτσες φάσες κ.λ.π.) που περίμεναν πώς και πώς οι κυνηγοί της Ξάνθης να μην ήρθαν, όπως μας είπαν, ωστόσο ήρθαν τα πρώτα αποδημητικά πουλιά της άνοιξης και του καλοκαιριού που βέβαια δεν είναι θηράματα. Έτσι θεάθηκαν οι πρώτοι πελαργοί της Άνοιξης στα χωριά του κάμπου στο Εράσμιο το Άβατο , τα Βαφέικα και έκαναν κατάληψη στις φωλιές που τους περίμεναν στις κολώνες της ΔΕΗ. Παρότι ο καιρός είναι άστατος το μήνυμα της Άνοιξης το έφεραν οι πελαργοί και όσοι φοράτε μάρτη (ασπροκόκκινη κλωστή στριμμένη) καλό θα είναι να τηρήσετε το γνωστό έθιμο. Να το υπενθυμίσουμε σε κάποιους που τυχόν δεν το θυμούνται.: Όταν δεις πελαργό βγάζεις τον μάρτη και τον βάζεις κάτω από μια πέτρα για να τον πάρει ο πελαργός όταν θα κτίσει την φωλιά του!
Αυτά από τις παιδικές μας αναμνήσεις!
Μ.Ξ.


Καλή επιτυχία
Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές τριών αντιδημάρχων στο δήμο Ξάνθης. Πρόκειται για τους κυρίους Ιγιαννίδη Στέφανο, Λομβαρδέα Μιχάλη και Χασάν Ογλού Φερτούν. Ο Ιγιαννίδης αναλαμβάνει τις παρακάτω αρμοδιότητες: Προΐσταται- διευθύνει και έχει την εποπτεία του γραφείου Παιδείας-Δια βίου Μάθησης, υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, του γραφείου Δημόσιας Υγείας, του γραφείου Απασχόλησης και των ΚΕΠ.
Ο Λομβαρδέας έχει τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης Δόμησης, τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, εμπορικών δραστηριοτήτων-αδειοδοτήσεων, υπαίθριων διαφημίσεων και τέλεσης Πολιτικών Γάμων.
Τέλος ο Χασάν Ογλού Φερτούν προΐσταται του γραφείου αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, της Υπηρεσίας καθαριότητας, της Υπηρεσίας για τα Αδέσποτα ζώα.
Γ.Δ.


Ερασιτεχνική και TV
Οι φανατικοί του ποδοσφαίρου, οι φίλοι της στρογγυλής θεάς, διέρχονται μια δύσκολη περίοδο. Αιτία η διακοπή του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής για δύο εβδομάδες. Δηλαδή στέρηση πραγματική. Ας μην το παίρνουν κατάκαρδα όμως. Υπάρχουν λύσεις και ιδού ποιες είναι. Οι συνηθισμένοι να πηγαίνουν στο γήπεδο, να ζουν την ένταση της κερκίδας, να μάθουν πού γίνονται ερασιτεχνικοί αγώνες και αφού διαλέξουν σε ποιο γήπεδο θα πάνε, να πάρουν έτσι τη δόση τους. Η άλλη περίπτωση, των φίλων της Τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων και της Αθλητικής Κυριακής, δεν έχουν παρά να ξετινάξουν τη NOVA και COSMOTE ΣΠΟΡ. Δύο βδομάδες είναι, θα περάσουν πού θα πάει…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…