Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πρασοκεφτέδες με πλιγούρι

Πρασοκεφτέδες με πλιγούρι

0

500 γρ. πράσα, σε λεπτές ροδέλες

½ φλ. πλιγούρι λεπτοσπασμένο ή κουσκούς

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.σ. ξηρό δυόσμο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

2 κ.σ. μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο

1/3  φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα

έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χτυπημένο αβγό στο μείγμα των κεφτέδων, την ώρα που θα ρίξετε το αλεύρι.

Σε μια κατσαρόλα με 1 ½ φλ. νερό ρίχνουμε τα πράσα και το πλιγούρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να πιει το νερό και να φουσκώσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και τον δυόσμο. Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό (ή τον άνηθο) και το αλεύρι. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε (προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε 2 κουτάλια της σούπας, ώστε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα). Αλευρώνουμε ένα πιάτο και περνάμε τους κεφτέδες από το αλεύρι. Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες (το λάδι πρέπει να φτάνει στη μέση τους). Όταν πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τους γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη. Τους βγάζουμε μόλις ροδίσουν και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  • soupa kolokytha

    Σούπα κολοκύθας με κύμινο

    -1 κιλό κολοκύθα -1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες -1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό -1…
  • patates-soufle

    Πατάτες σουφλέ

    -4 πατάτες κομμένες καρέ -1 καρότο  τριμμένο -1 πιπεριά φλωρίνης  κομμένη καρέ -100 γρ τρι…
  • Κριθαράκι με Σπανάκι και γιαούρτι

    -250 g. κριθαράκι -150 g. σπανάκι -100 g. σέσκουλα -1 πράσο -2 φρέσκα κρεμμυδάκια -1 κρεμμ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκολατένια μαρμελάδα μήλου

-1½ κιλό μήλα -4½ φλιτζάνια ζάχαρη -½ φλιτζάνι νερό -χυμό και ξύσμα από 1½ λεμόνι -¾ φλιτζ…