Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πιπερόπιτες φωλιές

Πιπερόπιτες φωλιές

0

-1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα)

-1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό

Γέμιση

-1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτά φετάκια

-1 πιπεριά πράσινη σε καρέ μικρά

-2 πιπεριές φλωρίνης καρέ

-1/4 κιλού φέτα θρυμματισμένη

-6 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλ/νες

-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο

-1 κ.γλ. ρίγανη κοφτή

-1 αυγό

-λίγο σουσάμι

-αλάτι και πιπέρι

-μισή κούπα παρμεζάνα για το φύλλο

Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τις πιπεριές για 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε τις λιαστές, πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε τη γέμιση.

Φωλιές: Παίρνουμε 1 φύλλο το απλώνουμε, το λαδώνουμε και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ραντιστά λίγη παρμεζάνα και ελάχιστη ρίγανη. Το διπλώνουμε διαγώνια ξαναλαδώνουμε ελαφρά. Με ένα λεπτό ξυλάκι από σουβλάκι ή τσοπστικ ή κάτι που έχετε τυλίγετε τη μεγάλη πλευρά του τριγώνου χαλαρά στο ξυλάκι, αφήνοντας τη γωνία ατύλιχτη.

Σουρώνετε από τη μια πλευρά του ξύλου και από την άλλη το φύλλο, βγάζετε το ξύλο και γυρίζετε ενώνοντας τις 2 άκρες του φύλλου κλείνοντας και τη γωνία του φύλλου και δημιουργώντας έναν πάτο, έτσι είναι έτοιμη η φωλιά.

Βάζουμε τις φωλιές σε λαδωμένο ταψί και τις γεμίζουμε στο κέντρο με τη γέμιση πιπεριάς- τυριού μοιράζοντας το μείγμα μας. Στο τέλος λαδώνουμε τη φωλιά τριγύρω αλλά και τη γέμιση με λίγο λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό πιτσιλιστά.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά οι πιπερόπιτές μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…