Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ορκίστηκαν 300 “μαχητές” του Δ’ ΣΣ

Ορκίστηκαν 300 “μαχητές” του Δ’ ΣΣ

0

Τελετή ορκωμοσίας της 2018 Β’ ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη». Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το νέο σύστημα κατάταξης

 Στρατηγός Δ’ ΣΣ Γ. Καμπάς: «Δεν είμαστε πολεμοκάπηλοι. Είμαστε ειρηνικός λαός, αλλά δε χαρίζουμε ούτε σπιθαμή γης»

 

Με ευχές της στρατιωτικής ηγεσίας του Δ Σώματος Στρατού και παρουσία συγγενών και φίλων ξεκίνησαν τη στρατιωτική τους θητεία οι 300 περίπου στρατιώτες της 2018 Β’ ΕΣΣΟ, με την τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο στρατόπεδο «Υπ. Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, βοηθούσης και της ηλιόλουστης μέρας, και ξεκίνησε με την υποδοχή της σημαίας και τη δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Οι νεοσύλλεκτοι ανέκρουσαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια απήγγειλαν τον όρκο . Ξεχωριστά ορκίστηκαν οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι και οι άθεοι. Τιμές απέδωσε η μπάντα του Δ’ ΣΣ.

 

«Να είστε γενναίοι, αισιόδοξοι και χαμογελαστοί»

Ο διοικητής της μονάδας εκπαίδευσης κ. Αρχοντάκης, αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία κατάταξης, επισημαίνοντας ότι ολοκληρώθηκε με άριστα αποτελέσματα. Απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους τους καλωσόρισε στη στρατιωτική οικογένεια και τους συνέστησε να είναι «γενναίοι, αισιόδοξοι και χαμογελαστοί».

Ο Διοικητής της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ταξίαρχος κ. Σαμαράς, μεταφέροντας τα λόγια του αρχηγού του ΓΕΣ, απευθύνθηκε στους γονείς στων στρατευμένων, σημειώνοντας ότι «τα δικά σας παιδιά από σήμερα είναι και δικά μας παιδιά» και τους παρότρυνε να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους ιθύνοντες του στρατού, για την καλύτερη διοίκηση του στρατεύματος μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις που καλλιεργούνται.

 

Δύο «πατρικές» νουθεσίες από τον Στρατηγό

Τους νεοσύλλεκτους του Δ’ ΣΣ καλωσόρισε και ο διοικητής Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, που παρουσίασε την περιοχή ευθύνης του Δ Σώματος, τονίζοντας από το ξεκίνημα της ομιλίας του ότι η εν λόγω εκδήλωση, όπως και κάθε άλλη από το περιστατικό της σύλληψης στα σύνορα «γίνεται με όλες μας στις σκέψεις στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία».

Παραίνεσε τους στρατευμένους να δώσουν αξία στον όρκο που δίνουν στον ελληνικό στρατό, καθώς είναι όρκος προς την πατρίδα, που θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή και τους συνέστησε να αξιοποιήσουν όσα μάθουν στην θητεία τους «Να αξιοποιήσετε ό,τι μάθετε εδώ για να είστε μαχητές. Δεν είμαστε πολεμοκάπηλοι. Είμαστε ειρηνικός λαός, αλλά δε χαρίζουμε ούτε σπιθαμή γης», επεσήμανε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η αποστολή του Ελληνικού Στρατού είναι «να παρέχουμε στους πολίτες ασφάλεια για να ασχοληθούν με τη ζωή τους, το χωράφι, το μαγαζί τους και να είναι ήσυχοι ότι εμείς φυλάμε Θερμοπύλες», ανέφερε ο ίδιος.

Ειδικά, όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό του στρατού, ανέδειξε τη σημασία που δίνεται από την πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας και απευθυνόμενος στους γονείς είπε: «Να είστε ήσυχοι για τα παιδιά σας. Ο εξοπλισμός, τα άρματα και τα οχήματα, δεν είναι τίποτα αν δεν υπάρχει το προσωπικό να τα υπηρετήσει».

Τέλος ο κ. Καμπάς αναφέρθηκε στο νέο τρόπο κατάταξης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, σημειώνοντας ότι ήδη τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι πολύ καλύτερος.

Όπως εξήγησε, είναι καλύτερος γιατί οι στρατιώτες «από την πρώτη μέρα αποκτούν αμεσότητα μ’ αυτό που θα κάνουν στη θητεία τους», ενώ είναι συμφερότερο οικονομικά και για τους γονείς που δεν επιβαρύνονται με τα οδοιπορικά έξοδα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση της σημαίας και τους στρατευμένους σε παρέλαση και υπό τις επευφημίες και χειροκροτήματα των περήφανων γονέων.

 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 

   

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …