Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μένουν στους φωτογράφους οι φωτογραφίες για τις ταυτότητες

Μένουν στους φωτογράφους οι φωτογραφίες για τις ταυτότητες

0

Ικανοποίηση από την Ομοσπονδία και το τοπικό σωματείο. «Η φωνή μας έπιασε τόπο», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου φωτογράφων Ξάνθης Γ. Λεοντιάδης

 Το επόμενο διάστημα θα προκύψει το πλαίσιο εκπαίδευσης των φωτογράφων, ώστε να πιστοποιηθούν και να διασυνδεθούν με την Αστυνομία. Ο χρόνος πιέζει

Αίσιο τέλος είχε για τους φωτογράφους της χώρας η «ταραχή» που πήραν, από την πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναθέσει σε εταιρεία πανελλαδικά τη λήψη των φωτογραφιών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, σε χώρους εντός ορισμένων αστυνομικών διευθύνσεων.

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου φωτογράφων Ξάνθης Γρηγόρης Λεοντιάδης «η φωνή και τα επιχειρήματά μας έπιασαν τόπο», αφού, όπως προέκυψε, άλλαξε γνώμη η κυβέρνηση και διατηρεί τη δυνατότητα των επαγγελματιών φωτογράφων να εκδίδουν τις φωτογραφίες για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Ο Γ.Γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δ. Αναγνωστάκης, κατ’ εντολή του Ν. Τόσκα, διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία ότι οι διαβουλεύσεις είχαν… αίσιο τέλος για τους φωτογράφους. Προσωπική ενημέρωση για τη θετική εξέλιξη είχε και ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Στογιαννίδη, ωστόσο αναμένεται η προφορική δέσμευση να αποτυπωθεί και γραπτώς.

Προσεχώς ο τρόπος πιστοποίησης των φωτογράφων και σύνδεσης με την αστυνομία

Εφόσον η δυνατότητα παραμένει στους φωτογράφους, επόμενο βήμα είναι το υπουργείο να διασαφηνίσει τον τρόπο που θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, με δεδομένο μάλιστα ότι η προθεσμία που τίθεται και από την ΕΕ, είναι άκρως πιεστική. Μάλιστα, το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σχετίζεται με τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ΗΠΑ για να αποδεχθούν τις ταυτότητες των ελληνικών αστυνομικών αρχών ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Πάντως, θα υπάρξει μία διαδικασία κατάρτισης των φωτογράφων, ώστε να πιστοποιηθούν από το σύστημα της αστυνομίας κι έτσι να διασφαλίζεται άμεση σύνδεση του πιστοποιημένου φωτογράφου με τις αστυνομικές διευθύνσεις.

Όπως μας πληροφορεί ο κ. Λεοντιάδης, η Ομοσπονδία έχει υποβάλει πρόταση για τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας γι’ αυτό το σκοπό.

Ο ίδιος συμπληρωματικά διευκρινίζει ότι, ως προς το κόστος των φωτογραφιών για τις νέες ταυτότητες θα υπάρχει ενιαία τιμή, η οποία θα είναι διαμορφωμένη με βάση τις σημερινές συνθήκες της κρίσης, ώστε να μην αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος για τους πολίτες. «Όπως συμφωνήσαμε και μειώσαμε την τιμή και για τις φωτογραφίες διαβατηρίων, από 12 σε 10 ευρώ, προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες κρίσης, με την ίδια λογική θα διαμορφωθεί και η τιμή για τις νέες ταυτότητες», επισημαίνει ο κ. Λεοντιάδης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…