Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Η Μαρουλίτσα» της Δήμητρας Συνοδινού στο «Π»

«Η Μαρουλίτσα» της Δήμητρας Συνοδινού στο «Π»

0

Παρουσίαση της διδακτικής παραμυθένιας ιστορίας την Παρασκευή το απόγευμα

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στις 18:00,  το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης και οι εκδόσεις «Σπανίδη» διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Μαρουλίτσα» της Δήμητρας Συνοδινού.

Μια διδακτική παραμυθένια ιστορία, η οποία μας δείχνει τον τρόπο για να μπορέσει να αλλάξει η ιστορία της πολιτείας. Με τη φαντασία να μπλέκει αλληγορικά νοήματα, καλεί τους αναγνώστες να τα εξηγήσουν, όπως οι ίδιοι θέλουν ή πιστεύουν. Η συγγραφέας πραγματεύεται με λιτό και οικείο λόγο έννοιες όπως η ειρήνη, η αλληλεγγύη και η συγχώρεση.

“Βάλανε σε μεγάλους σάκους όλες τις λέξεις που τους έκαναν να νιώθουν λυπημένοι, άσχημοι και κακοί…”

“Τώρα δούλευαν όλοι αγαπημένοι χωρίς ζήλιες, ανταγωνισμούς ή κακίες.”

Μέσα από ζωηρές περιγραφές και την εικονογράφηση του παιδικού τμήματος ζωγραφικής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, οι μικροί αναγνώστες ταξιδεύουν σε τόπους εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς!

Την εκδήλωση και τις διαδραστικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν συντονίζει η εκπαιδευτικός Ραλού Βλαχοπούλου.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συγγραφέας

Η Δήμητρα Συνοδινού είναι πτυχιούχος του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Βρεφονηπιοκομίας Τ.Ε.Ι Αθηνών, της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε) και της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑ.ΤΕ.Σ). Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, τη ζωγραφική και την κηπουρική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…