Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Ξάνθη – Θράκη: ένα ταξίδι στον πολιτισμό»: Διαγωνισμός για παιδιά και εφήβους

«Ξάνθη – Θράκη: ένα ταξίδι στον πολιτισμό»: Διαγωνισμός για παιδιά και εφήβους

0

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας του το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

 Οι νέοι της Ξάνθης καλούνται να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν σκέψεις και συναισθήματα μέσω ζωγραφικής, συγγραφής, ποίησης, φωτογραφίας ή βίντεο

 Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμπληρώνοντας φέτος τα είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας διοργανώνει, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φίλων του Ιδρύματος, διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους.

Πιστοί στην αποστολή της διάδοσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας επέλεξαν ως θέμα του διαγωνισμού το: «Ξάνθη – Θράκη: ένα ταξίδι στον πολιτισμό».

 Όροι συμμετοχής

Κάθε έργο θα πρέπει να συνοδεύεται από το Δελτίο Συμμετοχής. Τα έργα μπορούν να αποσταλούν στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με κάθε πρόσφορο τρόπο (ταχυδρομικά, ιδιοχείρως κτλ).

Καταληκτική ημερομηνία: Τα έργα πρέπει να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Δεν επιτρέπεται να αναγραφεί μπροστά στα έργα απολύτως τίποτε, ούτε το όνομα του συμμετέχοντα.

Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει το πολύ σε δύο τομείς. Επιτρέπονται οι ομαδικές συμμετοχές σε όλους τους τομείς.

Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση επέμβαση ενηλίκων στα έργα των παιδιών.

-Ζωγραφική – Κολλάζ

Τα έργα που θα σταλούν πρέπει να έχουν διατάσεις 50×35 εκ. (μισό κάνσον) και ως υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ότι επιθυμεί ο μαθητής.

-Συγγραφή παραμυθιού

Ο κάθε μαθητής μπορεί να προβεί στη συγγραφή παραμυθιού δίχως περιορισμούς όσον αφορά το μέγεθος. Θα πρέπει να είναι βιβλιοδετημένο μαζί με το δελτίο συμμετοχής, εκτυπωμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με γραμματοσειρά Arial μεγέθους 11 στιγμών και διάστιχο 1.5.

-Φωτογραφία

Θα πρέπει να είναι εκτυπωμένες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) σε διαστάσεις 20Χ30εκ (δλδ Α4) και μέγεθος αρχείου πάνω από 4MB.

-Συγγραφή θεατρικού κειμένου

Το θεατρικό κείμενο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30 σελίδες. Θα πρέπει να είναι βιβλιοδετημένο μαζί με το δελτίο συμμετοχής, εκτυπωμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με γραμματοσειρά Arial μεγέθους 11 στιγμών και διάστιχο 1.5. Σε περίπτωση που αυτό θα παρουσιαστεί ως δρώμενο καλό θα ήταν να αποσταλεί και το σχετικό DVD

-Συγγραφή πεζών κειμένων

Τα πεζά κείμενα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος τις 30 σελίδες. Θα πρέπει να είναι βιβλιοδετημένο μαζί με το δελτίο συμμετοχής, εκτυπωμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με γραμματοσειρά Arial μεγέθους 11 στιγμών και διάστιχο 1.5.

-Συγγραφή ποιήματος

Τα ποιήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος τις δύο σελίδες Α4. Θα πρέπει να είναι βιβλιοδετημένα μαζί με το δελτίο συμμετοχής, εκτυπωμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με γραμματοσειρά Arial μεγέθους 11 στιγμών και διάστιχο 1.5.

-Video

Θα πρέπει η μέγιστη διάρκεια λήψης να είναι τα 30 λεπτά και η ποιότητα τουλάχιστον

HD.

 Βραβεία

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα βραβεύσει με διπλώματα/επαίνους τα έργα που θα διακριθούν ανά τομέα και βαθμίδα εκπαίδευσης (μαθητές που διακρίθηκαν και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους).

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από την εξής επιτροπή:Βαΐτσης Τριαντάφυλλος (εικαστικός), Εμπλιούκ Χαϊρή (ιστορικός τέχνης), Εφραιμίδου Ελένη (συγγραφέας – ποιήτρια), Κοντοβός Ιωάννης (ζωγράφος – εκπαιδευτικός), Κουτσούμπας Αντώνης (εικαστικός), Λεοντιάδης Γρηγόριος (φωτογράφος), Μακέδος Βασίλειος (ιστορικός τέχνης), Μανφρέντι Σέλβα (φωτογράφος), Μπουγιουκλού Χασάν (Θεατρολόγος), Ξανθόπουλος Γεώργιος (εκπαιδευτικός), Παπαδόπουλος Διογένης (ζωγράφος) και Ταβλαρίδης Τριαντάφυλλος (ζωγράφος).

Η βράβευση μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε ειδική εκδήλωση και τα έργα θα εκτεθούν.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Κτήριο 1 – Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων Ξάνθη τηλ 25410-29282 fax.: 25410 62086

(πρωινές ώρες)

Κτήριο 2 – Καπνεργατών 9 Ξάνθη τηλ 25410-26635 (απογευματινές ώρες)

Υπεύθυνοι διαγωνισμού

Ξανθόπουλος Γεώργιος (Δάσκαλος, Γραμματέας Οργανωτικού Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος

Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης) τηλ 6947526267 email georgexan1968@gmail.com

Μακέδος Βασίλειος (Ιστορικός Τέχνης, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Θρακικής

Τέχνης και Παράδοσης ) τηλ 6972076579 email makedosb@yahoo.gr

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική

διεύθυνση filoiidrimatos@gmail.com ή τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού

που αναφέρονται παρακάτω.

 Η διαδρομή του Ιδρύματος

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1998 αποβλέποντας στη ευρύτερη ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής, με παράλληλη ανάπτυξη υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού.

Στο διάστημα λειτουργίας του, εξελίχθηκε σε πρότυπο πολιτισμικής οντότητας με την αξιοποίηση, υποδειγματική αναστήλωση και διαχείριση διατηρητέων μνημείων, με ιστορικό και αισθητικό ενδιαφέρον, της βιομηχανικής κληρονομιάς. Πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις που στόχος τους είναι η προαγωγή της πολιτισμικής μνήμης, η δημιουργική έκφραση της φαντασίας, η ανάπτυξη της κριτικής και αναστοχαστικής σκέψης, η διάδοση των τοπικών παραδόσεων και του πολιτισμού σε όλη την Θράκη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η δημιουργία πολιτισμικού κεφαλαίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γόνιμος διάλογος για επίκαιρα θέματα του βιβλίου του Γ. Μήτσιου

Το παρουσίασαν ο Γ. Διαφωνίδης, ο Απ.Πολυμένης και ο συγγραφέας ενώ συντόνισε η Κική Οικον…