Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξάνθη – Άβδηρα – Μύκη δεν ανάρτησαν Δασικούς χάρτες

Ξάνθη – Άβδηρα – Μύκη δεν ανάρτησαν Δασικούς χάρτες

0

Το ΥΠΕΝ ζητά από τους δήμους που δεν είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους να συμμορφωθούν έως τις   15 Μαΐου 2018.

 

 

173 δήμοι της χώρας συνολικά δεν ανάρτησαν όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους Δασικούς Χάρτες

 

Τρεις από τους 4 δήμους του νομού μας δεν έδειξαν …επιμέλεια ως προς την υποχρέωσή τους να αναρτήσουν όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους Δασικούς Χάρτες. Έτσι συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των 173 δήμων της χώρας που επίσης δεν ήταν συνεπείς και έλαβαν επιστολή από τον  Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο με την οποία τους υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις τους!

Οι δήμοι: Ξάνθης – Αβδήρων και Μύκης δεν ανάρτησαν Δασικούς χάρτες

Ανάμεσα στους παραλήπτες της επιστολής αυτής οι δήμαρχοι Ξάνθης , Αβδήρων και Μύκης ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμαρχος Τοπείρου. Η επιστολή αναφέρει ρητά πως τελευταία παράταση που δίνεται για τους σε 173 δήμους, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους, με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4519/2018 (άρθρο 24, παράγραφος 1) ισχύει   έως τις 15 Μαΐου 2018.

Το ΥΠΕΝ ζητά από τους δήμους να αναρτήσουν άμεσα τους Δασικούς χάρτες

Ο Αναπληρωτής Υπουργός με την επιστολή τονίζει στους δημάρχους ότι «η οριοθέτηση στους δασικούς χάρτες των ορίων των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ορθή ανάρτησή τους, την πληροφόρηση του πολίτη και την προστασία των δικαιωμάτων τους, καθώς θα συμβάλλει στη μείωση της ανάγκης για υποβολή αντίρρησης από την πλευρά των πολιτών, στην ασφάλεια δικαίου, καθώς και στην επιτάχυνση του έργου των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων». Υπενθυμίζει δε ότι η στενή συνεργασία του ΥΠΕΝ με την ΚΕΔΕ, συνέβαλε σημαντικά στο να έχουμε ήδη κυρωμένους δασικούς χάρτες στο 32% της χώρας, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε εθνικό και, φυσικά, σε δημοτικό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό και τους ζητά να επιταχύνουν τις ενέργειές τους   και να αποστείλουν και να αναρτήσουν   άμεσα τα στοιχεία των περιοχών τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…