Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για το πρόστιμο η ΣΕΚΑΠ

Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για το πρόστιμο η ΣΕΚΑΠ

0

Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου

 «Ανάσα» για την καπνοβιομηχανία. Στο ΣτΕ θα κριθεί η ισχύς του προστίμου των 44 εκ. ευρώ

Κέρδισε την πρώτη «μάχη» η καπνοβιομηχανία «ΣΕΚΑΠ», καθώς το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης προστίμου ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ (με τις προσαυξήσεις) που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον όμιλο Σαββίδη.

Με την υπ’ αριθμόν Ν22/ 2018 απόφασή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλει η εταιρία δια του συνηγόρου της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει φτάσει στα 44 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις), για υπόθεση του 2009, χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρείας από τη «Donskoy Tabak» του ομίλου Σαββίδη το 2013.

Η εταιρεία κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και, έτσι, δεν είναι απαιτητό το υπέρογκο πρόστιμο. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας. Για την ισχύ του προστίμου ή όχι θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), που θα συνεδριάσει σε περίπου δύο μήνες.

Την αίτηση αναστολής είχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…