Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ιδρύεται Πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Εχίνο

Ιδρύεται Πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Εχίνο

0

Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα του δήμου Μύκης –Ο δήμος θα συνδράμει όπου κληθεί δηλώνει ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά εκφράζοντας την ικανοποίησή του

 

Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής, Μ. Αποστολίδης: «Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Εχίνου θα λειτουργεί σε εθελοντική βάση»

 

Εισακούστηκε το αίτημα του δήμου Μύκης. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης ανακοίνωσε την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου, στον οικισμό του Εχίνου του Δήμου Μύκης, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών που έβρισκε «κλειστές θύρες».

kapza tzemil2Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά

Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά το αίτημα (αριθ. Πρωτ. 23570)υποβληθηκε στο γραφείο του αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα στις 28 /12/2017 και κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, στους βουλευτές της Ξάνθης και στην περιφέρεια ΑΜΘ. Το αίτημα γνωστοποιήθηκε από τους βουλευτές και στο ΥΠΕΣ και στην συνέχεια μετά από συνεργασία των δύο υπουργείων έγινε αποδεκτό. Ο κ. Καπζά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση σε μια προσπάθεια που επί χρόνια έπεφτε στο κενό.: «Η Ίδρυση του Κλιμακίου Πυροσβεστικής στο Εχίνο που ανακοινώθηκε από τον κ. Καπάκη μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ως δήμος θα συνδράμουμε παραχωρώντας χώρο και όπου κληθούμε για να λειτουργήσει μόνιμα η υπηρεσία στο δήμο μας. Είναι μια υπηρεσία που την έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία για την πυροπροστασία της σε μια περιοχή δασώδη.

Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής, Μ. Αποστολίδης: «Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Εχίνου θα λειτουργεί σε εθελοντική βάση»

Όπως μας διευκρίνισε ο νέος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης κ. Αποστολίδης Μάριος το Κλιμάκιο του Εχίνου θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του κλιμακίου των Φερών Έβρου. Θα στελεχώνεται από 2 – 3 υπαλλήλους που θα αποσπαστούν από την Π. Υ. Ξάνθης και θα στεγάζεται σε χώρο που θα υποδείξει και θα παραχωρήσει ο δήμος Μύκης. Επίσης , σ’ ότι αφορά τα οχήματα θα εξυπηρετείται επίσης από την Πυροσβεστική Ξάνθης. Τέλος θα υπάρχει άμεση συνεργασία με τον δήμο.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε πως προκειμένου να αποφευχθεί το οικονομικό κόστος της λειτουργίας επιλέχτηκε η λειτουργία του να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εθελοντική βάση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…