Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας

0

Ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης εκπροσώπησε την κυβέρνηση

 Φ. Κουβέλης: «η Ελλάδα με τις ένοπλες δυνάμεις της, με ενωμένο τον ελληνικό λαό, υπερασπίζεται την ακεραιότητά της και τα εθνικά της συμφέροντα

Με λαμπρότητα, επισημότητα και παραδόξως χωρίς βροχή τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης που έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις της ημέρας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν, ως είθισται, δοξολογία στον Ι.Κ. Ναό της του Θεού Σοφίας, μικρή δεξίωση στην ΠΕ Ξάνθης και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, ενώ ακολούθησε η παρέλαση. Τιμώντας την εθνική επέτειο παρέλασαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι πρόσκοποι, οι μαθητές των σχολείων της Ξάνθης και ο στρατός, ενώ για πρώτη φορά έλαβε μέρος και το νεοϊδρυθέν επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο.

Φ. Κουβέλης: «η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα και θέλει τη συνεργασία των λαών»

Παρέλασε η μαθητιώσα νεολαία
Και φέτος στην παρέλαση οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ιεροσπουδαστηρίου
Στην παρέλαση και το Ειδικό Σχολείο

Στις δηλώσεις του σχετικά με το μήνυμα της ημέρας ο κ. Κουβέλης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ημέρα μνήμης, η οποία προτρέπει σε διαρκή υπεράσπιση της πατρίδας μας. Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα, η Ελλάδα δεν έχει πολεμική συμπεριφορά, η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία των λαών, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η Ελλάδα με τις ένοπλες δυνάμεις της, με ενωμένο τον ελληνικό λαό δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά της και τα εθνικά της συμφέροντα».

Αναφορικά με το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία επανέλαβε ότι η χώρα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει αναδείξει το θέμα στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο, όπως αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής.

Να κάνουν Ανάσταση στα σπίτια τους οι δύο στρατιωτικοί

Τις ευχές του για την ημέρα εξέφρασε επίσης ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, που δήλωσε: καμαρώσαμε σήμερα τη μαθητιώσα νεολαία, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα στρατευμένα παιδιά και γέμισε η ψυχή μας με υπερηφάνεια και αισιοδοξία ότι αυτός εδώ ο τόπος έχει ανθρώπους να τον υπερασπίζονται» και ευχήθηκε να διατηρηθεί η ομοψυχία στον ελληνικό λαό.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, «το 1821 είναι οδηγός για τις επόμενες γενιές μέχρι και σήμερα και αυτό βλέπουμε να συμβαίνει σε όλους τους αγώνες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Ευχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα των ηρώων του 21», ενώ με αφορμή την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού αναφέρθηκε και στην πρότασή του για αξιοποίηση του στρατοπέδου «Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη, σημειώνοντας ότι αν η Πολιτεία δεν προτίθεται να το αξιοποιήσει, μπορεί να το παραχωρήσει στο δήμο.

Αμφότεροι ευχήθηκαν οι δύο στρατιωτικοί να κάνουν Ανάσταση στα σπίτια τους!

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …