Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Φθορές στο πρώην Ιεροσπουδαστήριο του Εχίνου

Φθορές στο πρώην Ιεροσπουδαστήριο του Εχίνου

0

Άγνωστοι, πιθανόν παιδιά, έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Παραβίασαν δύο εσωτερικές πόρτες και αναποδογύρισαν καρέκλες και γραφεία. Δε σημειώθηκαν κλοπές

 Στόχος φθορών έγινε το πρώην Μειονοτικό Ιεροσπουδαστήριο που βρίσκεται στον Εχίνο, δίπλα στο τζαμί του οικισμού. Άγνωστοι, πιθανόν παιδιά, μπήκαν μέσα σπάζοντας την αλουμινένια πόρτα, ενώ στη συνέχεια παραβίασαν δύο από τις τέσσερις εσωτερικές ξύλινες πόρτες, μπήκαν στις αίθουσες και αναποδογύρισαν κάποια από τα θρανία και τις καρέκλες που βρίσκονται στο χώρο.

Ο χώρος του Ιεροσπουδαστηρίου δε λειτουργεί από το Μάιο του 2017, καθώς το σχολείο μεταφέρθηκε στην πόλη της Ξάνθης. Ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του σχολείου που είχαν να το επισκεφθούν από τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν εκεί στις 23 Μαρτίου, όταν και διαπίστωσαν την «επιδρομή». Πάντως, όπως προέκυψε, δεν έλειπε κάτι, ούτε και υπήρχε κάποιο «μήνυμα» για την παράνομη είσοδο (πχ γραμμένα συνθήματα κλπ).

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία και ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο χώρος του σχολείου πάντως, που αποτελεί βακουφική περιουσία, παραμένει παραχωρημένος στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφού πλέον δε το χρησιμοποιεί ως εκπαιδευτικό χώρο, το έχει παραχωρήσει για εκπαιδευτικές δράσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…