Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΣΕΚΑΠ!!!

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΣΕΚΑΠ!!!

0

Στην εξαγορά της Donskoy Tabak, μητρικής της ΣΕΚΑΠ, έναντι περίπου 1,6 δισ. δολαρίων προχωρά η Japan Tobacco.

 

“Κεραυνός εν αιθρία” στη ΣΕΚΑΠ –  Σοκ στους εργαζόμενους

 

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι με την εξαγορά εδραιώνει την κυριαρχική της θέση στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά καπνού στον κόσμο.

Η Donskoy Tabak είναι μία από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της Ρωσίας με μερίδιο αγοράς περίπου 7%.

Σημειώνεται ότι η ΣΕΚΑΠ, πέρασε το 2013 στην οικογένεια Donskoy Tabak και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πέρασε στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη.

Οι διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη συμφωνία για την πώληση της Donskoy Tabak διήρκεσαν 14 μήνες.

Η πώληση εντάσσεται στην πρόθεση του Σαββίδη, ιδιοκτήτη του ομίλου επιχειρήσεων Αgrocom (στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η Donskoy Tabak), να παραχωρήσει τη δραστηριότητα του ομίλου στην καπνοβιομηχανία και να επικεντρωθεί σε άλλους κλάδους όπου ήδη έχει αναπτύξει παρουσία, μεταξύ των οποίων, το real estate, τα logistics, τα ξενοδοχεία κλπ.

Στον όμιλο της Donskoy Tabak ανήκει και η ΣΕΚΑΠ, ο εγχώριος παραγωγός και διανομέας των καπνικών προϊόντων με έδρα την Ξάνθη που ιδρύθηκε το 1975.

Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΚΑΠ: Απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση

Την είδηση επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα μέσω δήλωσής του και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. κ. Arthur Davidyan, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ομάδα κρούσης» από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για την κατάχρηση κινητού από τους μαθητές

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματ…