Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αναβολή στην υπόθεση του δημάρχου για τις «λευκές παραιτήσεις»

Αναβολή στην υπόθεση του δημάρχου για τις «λευκές παραιτήσεις»

0

Αναβολή για το Νοέμβριο ζήτησε και πήρε ο συνήγορος του Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Παρόντες στο δικαστήριο Τσέπελης-Αγκόρτσας

 Αναβολή για το Νοέμβριο πήρε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος, που κατηγορείται για την υπόθεση των «λευκών παραιτήσεων» της πρώτης περιόδου των αντιδημάρχων του.

Ο δήμαρχος κατηγορείται για 1) Νόθευση εγγράφου που εμπιστεύθηκαν στον κατηγορούμενο λόγω της υπηρεσίας του, ως υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και 2) Ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Χθες το πρωί, όταν και αναμενόταν να εκδικαστεί η υπόθεση, ο συνήγορός του κ. Κουρτίδης ζήτησε αναβολή, λόγω της παρουσίας του δημάρχου σε συνέδριο, ως εκπροσώπου της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. Ο Εισαγγελέας ήταν αρκετά διστακτικός στο αίτημα, αλλά τελικά η αναβολή δόθηκε και η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο. Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν οι πρώην αντιδήμαρχοι Μανώλης Τσέπελης και Απόστολος Αγκόρτσας, που πρόκειται να παρασταθούν ως Πολιτική Αγωγή.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά στις παραιτήσεις των τεσσάρων αντιδημάρχων στις 26/10/2015, για τις οποίες ο δήμαρχος κατηγορείται ότι τις είχε ζητήσει εξαρχής από την ανάληψη των καθηκόντων των αντιδημάρχων και τις «ενεργοποίησε» όταν θέλησε να τους παραιτήσει.

Από τους τότε αντιδημάρχους, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η Δέσποινα Παρτσαλίδου ισχυρίστηκε ότι ζήτησε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, ενώ ο Χασάν ογλού Φερντούν ανέφερε ότι ουσιαστικά επρόκειτο για προσυμφωνημένο όρο με το δήμαρχο στο πλαίσιο της εναλλαγής των αντιδημάρχων. Τσέπελης και Αγκόρτσας παραδέχθηκαν ότι από την ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα αντιδημάρχου είχαν θέσει στη διάθεση του δημάρχου παραίτηση, χωρίς ημερομηνία, όπως αυτός τους είχε ζητήσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…