Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7.705 ευρώ μόνο θα κοστίσει στο δήμο η Πεζογέφυρα Κιμμερίων

7.705 ευρώ μόνο θα κοστίσει στο δήμο η Πεζογέφυρα Κιμμερίων

0

Ανοίχθηκαν οι προσφορές. Η μεγαλύτερη ήταν 23.000 ευρώ

 

Ο εργολάβος που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό εκδικήθηκε τον δήμο….  Έτσι χάθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Αμοιρίδιου. Στο σκαμνί ο Χασάνογλου για τα αδέσποτα και η αποδοχή δωρεάς γλυπτού

 

Με 4 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και με την μορφή του κατεπείγοντος και 13 εντός, συνεδρίασε η Οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου. Τα θέματα αφορούσαν εντελώς διαδικαστικά και λειτουργικά ζητήματα, κυρίως διαγωνισμούς προμήθειας διαφόρων υλικών και εξοπλισμού, ωστόσο δεν έλειψαν τα Λευκά κατά την ψηφοφορία από την «Κοινωνία Δημοτών» που εκπροσωπείται στην Επιτροπή από τον κ. Αχμέτ Καρά, λόγω διαφωνίας ως προς την διαδικασία και σε πολιτικό επίπεδο.

 

Κοινοπραξία πήρε το έργο της πεζογέφυρας Κιμμερίων με προσφορά 7.705 ευρώ

Αναφορικά με τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ανοίχτηκαν οι προσφορές του διαγωνισμού για την κατασκευή της Πεζογέφυρας Κιμμερίων. Όπως έγινε γνωστό την μεγαλύτερη έκπτωση έδωσε μια Κοινοπραξία εταιρειών από την Ξάνθη στην οποία και με την εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού κατακυρώθηκε το έργο. Η εν λόγω κοινοπραξία αναλαβαίνει το έργο με 7.505 ευρώ ενώ η αμέσως επόμενη καλύτερη προσφορά ήταν στο διπλάσιο ποσό και η υψηλότερη για τον δήμο στα 23.000 ευρώ. Αυτό ήταν που προβλημάτισε τον κ. Καρά που είπε: «Ελπίζω να μην χρειαστεί μετά από 2 χρόνια να κάνουμε νέο διαγωνισμό για το ίδιο έργο» , υπονοώντας κακοτεχνίες.

Το άλλο θέμα αφορούσε προμήθεια εξοπλισμού για τον ΤΕΒΑ προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες καθώς μέσα στον Μάρτιο θα γίνει διανομή τροφίμων και το επόμενο προμήθεια αλατιού, όπως και μια απευθείας ανάθεση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που είχε γίνει παλαιότερα και δεν είχε εγγραφεί το ποσό. Ο κ. Καρά ψήφισε ναι για το έργο της πεζογέφυρας Κιμμερίων και Λευκό στα υπόλοιπα.

Ο εργολάβος που εκδικήθηκε τον δήμο….  Έτσι χάθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Αμοιρίδιου

Σ’ ότι αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης άξιο αναφοράς είναι μόνο το 4ο που αφορούσε Ματαίωση ή μη των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την Προμήθεια και Εγκατάσταση υλικών για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού κ. Βαρελτζίδης, ο δήμος έχασε το έργο επειδή ένας εργολάβος που συμμετείχε στον διαγωνισμό και αποκλείστηκε επειδή δεν πληρούσε τα κριτήρια προσέφυγε στα Διοικητικά δικαστήρια επισημαίνοντας ότι θέλει ο δήμος να χάσει τις προθεσμίες και να μην γίνει το έργο επειδή δεν το πήρε εκείνος. Έτσι και έγινε παρότι η απόφαση του Διοικητικού δικαστηρίου ήταν υπέρ του δήμου. Και τώρα η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την ματαίωση…

Στο σκαμνί ο Χασάνογλου για τα αδέσποτα και η αποδοχή δωρεάς γλυπτού

Το 7ο θέμα αφορούσε προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού και ο κ. Καρά βρήκε ευκαιρία για να ρωτήσει τι θα γίνει με το ζήτημα από έχει προκύψει με τον σύλλογο «Ανάξαρχο». Ο κ. Παπαδόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι θα βγει προσωρινή άδεια λειτουργίας έως ότου βγει η οριστική. Επίσης ελήφθη ομόφωνα απόφαση ο δήμος να διεκδικήσει δικαστικά έναντι του Δημοσίου έκταση στην περιοχής της ΒΙΠΕ κοντά στην ΣΕΚΑΠ. Η νομικός του δήμου ανέφερε πως υπάρχουν συμβόλαια αλλά δεν υπάρχει κτηματολόγιο και Δασικοί χάρτες. Ο κ. Καρά πληροφόρησε το σώμα ότι ενδεχομένως να διεκδικηθεί η περιοχή και από την Βακουφική Επιτροπή. Άξιο αναφοράς επίσης ήταν το 12ο θέμα που αφορούσε την δίκη στο ποινικό του κ. Χασάνογλου για θέμα με τα αδέσποτα.

Τέλος ο δήμος έκανε ομόφωνα δεκτή τη δωρεά ενός μοντέρνου γλυπτού του Ξανθιώτη αρχιτέκτονα κ. Γιάννη Δωρόπουλου. Το γλυπτό που είναι από σίδερο ζυγίζει 200 κιλά και έχει ύψος 3,50 μέτρα και πλάτος 2,50 μέτρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…