Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 5η Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης

5η Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης

0

Οι Κατασκηνωτές μαζί με φορείς της πόλης συγκεντρώνουν δέματα αγάπης, βάφουν αυγά και φτιάχνουν λαμπάδες για οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες

Οι Κατασκηνωτές σε συνεργασία με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Πυροσβεστών N. Ξάνθης, τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (Τοπική Διοίκηση Ξάνθης), το Βοήθεια στο Σπίτι (Δήμος Ξάνθης), το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Eurotaxi Ξάνθης και τον Αθλητικό Σύλλογο Ηρακλή Ζυγού, οργανώνουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης» για πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δε μπορούν να παρέχουν τα χρειώδη, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και επιβεβαιωμένα χρειάζονται μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 26/3 έως και την Κυριακή 1/4:

  1. Συγκεντρώνουν είδη βασικής ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδι, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδες, μπισκότα, χυμούς, κ.α.).

2.Βάφουν αυγά και ψήνουμε τσουρέκια

3.Φτιάχνουν λαμπάδες και δημιουργούν δέματα αγάπης αντίστοιχα με αυτά ενός πνευματικού γονέα.

Τα δέματα αγάπης θα διανεμηθούν κατ’ οίκον μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα με τη συμμετοχή εθελοντών και τη συμβολή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:

  1. Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού των Κατασκηνωτών, παλιά πόλη (18.00 – 20.00) Τηλ. 694 8272 754, 693 6974 386, 697 5958 576.
  2. Αστυνομική σχολή, τμήμα δοκίμων αστυφυλάκων Ξάνθης, υπόψη κ. Δ. Δετσαρίδη Τηλ. 697 4261 769.
  3. 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, Χατζησταύρου 8, Τηλ. 693 6541 943.
  4. Γυμναστήριο Ευεξία, 28ης Οκτωβρίου 273-275, Τηλ. 2541 0 24404.
  5. Γήπεδο Ηρακλή Ζυγού, 3ο χλμ Ξάνθης Λάγους, υπόψη κ. Δ. Τερζανίδη, Τηλ. 697 3382 036.
  6. Στο πλαίσιο οποιαδήποτε μετακίνησης σας με Eurotaxi Ξάνθης ή ακόμα αν θέλετε και σε οποιαδήποτε σημείο στάθμευσης των οχημάτων της (Οδός Πεσόντων Ηρώων, Πλατεία Ελευθερίας, Πλατεία Δημοκρατίας-Κεντρική, Αγροτική Τράπεζα, ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης,

Οδός Μιαούλη, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο (Βας. Σοφίας) και στο Νοσοκομείο) να παραδώσετε στους οδηγούς τις προσφορές σας και αυτοί θα αναλάβουν εθελοντικά την παράδοση τους.

  1. Smile Market, Ζαλάχα Θεόδωρου 2, Παραδοσιακός οικισμός Σαμακώβ.
  2. Mini Market της γειτονιάς, Σάρδεων 1.

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά: «ελπίζουμε να ανταποκριθείτε και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας, σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί, τους συνανθρώπους μας που επιβεβαιωμένα έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθεια αλλά και το δικαίωμα  στην αξιοπρεπή διαβίωση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος κύκλος μαθημάτων braille στην Ξάνθη

Πρωινά και απογευματινά τμήματα από τις 11 Οκτωβρίου   Ο νέος κύκλος των μαθημάτων τη…