Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 1.084 φοιτητικά επιδόματα πληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα από το ΔΠΘ

1.084 φοιτητικά επιδόματα πληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα από το ΔΠΘ

0

Τα 669 αφορούν το επίδομα 2016-2017 και τα 415 την προηγούμενη χρονιά. Αναμένεται άμεσα η πληρωμή άλλων 1.493 επιδομάτων

 

Δικαιολογημένη διαμαρτυρία από τους γονείς για τις καθυστερήσεις

 

 

 

Διαμαρτύρονται οι γονείς φοιτητών σε όλη τη χώρα για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος, καθώς σε μεγάλο μέρος τους πρόκειται για οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη τα 1.000 ευρώ και τα είχαν προϋπολογίσει για να καλύψουν ένα μέρος του κόστους των σπουδών των παιδιών τους. Μάρτυρες των αντιδράσεων γίνονται οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, στους οποίους απευθύνονται οι γονείς για ενημέρωση.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χάρη στην προετοιμασία και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του βρίσκεται σε καλύτερη «μοίρα» από τα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας 2.871.000 ευρώ από τα συνολικά 33.325.000 ευρώ που κατέβαλε συνολικά το υπουργείο δόθηκαν στο δικό μας πανεπιστήμιο για την αποπληρωμή μέρους των επιδομάτων των συνολικά 3. 731 δικαιούχων φοιτητών.

 

Εντός 5-6 ημερών θα φανούν τα ποσά στους λογαριασμούς των 1.084 δικαιούχων

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από το ΔΠΘ, εντός της εβδομάδας υπεβλήθησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος 1.084 εντάλματα για τα φοιτητικά επιδόματα και συγκεκριμένα, 669 αφορούν τη χρονιά 2016-2017 και 415 τη χρονιά 2015-2016. Τα αντίστοιχα ποσά δόθηκαν τη φετινή χρονιά και ενταλματοποιήθηκαν αμέσως, αφού είχε γίνει ήδη η διοικητική προεργασία του ελέγχου των αιτήσεων. Τα ποσά αυτά θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 5-6 ημερών.

Εντός των ημερών αναμένεται και η α’ τροποποίηση για να καταβληθεί στο πανεπιστήμιο ποσό από την προηγούμενη χρονιά, ώστε να πληρωθούν άλλα 1.493 επιδόματα. Από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών εκτιμάται ότι η διαδικασία για το σύνολο των φοιτητών του πανεπιστημίου θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου. Άλλωστε, μεγάλο μέρος των αιτήσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα αφορά σε φοιτητές που δεν έχουν ανταποκριθεί, ώστε να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Να σημειώσουμε ότι συνολικά οι δικαιούχοι του ΔΠΘ το 2016-2017 ήταν 3.731, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 5.040.

Το καλοκαίρι ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα της επόμενης χρονιάς

Οι αιτήσεις για τη νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο ή Ιούλιο, ωστόσο , σύμφωνα με τις επισημάνσεις των υπηρεσιακών, εφόσον έχουν διαθέσιμα τα χρήματα, θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις αποπληρωμές εντός διμήνου, αφού πλέον οι αιτήσεις μέσω taxis, διευκολύνουν τον έλεγχο και τη διαδικασία.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…