Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Συνεργάζονται ανοίγοντας προοπτικές για την κτηνοτροφία στο Δήμο Μύκης

Συνεργάζονται ανοίγοντας προοπτικές για την κτηνοτροφία στο Δήμο Μύκης

0

Την Κυριακή εκλέγει Διοίκηση ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός

 

Πρώτη προτεραιότητα ο συντονισμός για τη συγκέντρωση ποσοτήτων σε γάλα και αμνοερίφια, ώστε να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές. Στα σχέδιά τους κατασκευή τυροκομείου

 

 

 

Την πρώτη του διοίκηση εκλέγει την Κυριακή ο νεοσύστατος κτηνοτροφικός συνεταιρισμός του δήμου Μύκης, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό να δώσει νέα προοπτική στους κτηνοτρόφους της ορεινής περιοχής και να δημιουργήσει μία νέα δυνατότητα όσον αφορά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, αλλά και τη δυναμική στην αγορά κρέατος και τυροκομικών προϊόντων. «Προσπαθούμε με αυτό το εγχείρημα να κρατηθούμε και να επιβιώσουμε», μας εξηγεί ο προσωρινός πρόεδρος του συνεταιρισμού Χουσεΐν Κάλφα, προσθέτοντας» θέλουμε να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά και να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία με καλύτερους όρους, να συμφέρει να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα». Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5-9 μμ στη Σμίνθη, στην έδρα του συνεταιρισμού και από εκεί θα προκύψει το πρώτο ΔΣ. Σκοπός είναι ο συνεταιρισμός να λειτουργήσει χωρίς κομματικές κατευθύνσεις και με πρόταγμα τα ιδιαίτερα προβλήματα των κτηνοτρόφων της ορεινής περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων της. Πρώτη προτεραιότητα για το συνεταιρισμό είναι να συντονιστούν τα μέλη του για να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές στο γάλα, αλλά και για τα αμνοερίφια.

Ευκαιρία για την ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων της ορεινής περιοχής

Στον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό έχουν συνασπιστεί και συμμετέχουν 60 κτηνοτρόφοι της περιοχής, που συνεργάζονται, προκειμένου μέσα από τον συντονισμό να συγκεντρώσουν μεγαλύτερες ποσότητες, ώστε να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές για τα τυροκομικά και το κρέας. Μακροπρόθεσμα και με βάση τη δυναμική που θα αποκτήσει ο συνεταιρισμός, επιθυμούν να αναδείξουν την ποιότητα των προϊόντων της περιοχής, ακόμη και να διεκδικήσουν την πιστοποίηση της ονομασίας προέλευσης. Στα σχέδιά τους είναι ακόμη και η λειτουργία ενός κοινού τυροκομείου, ενώ ιδιαίτερα θετική γι’ αυτούς είναι και η επιχειρούμενη λειτουργία του σφαγείου, για το οποίο συνδράμει και ο δήμος το τελευταίο διάστημα.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη, ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ

Με καθυστέρηση η ενεργοποίηση καθώς και πέρυσι και πρόπερσι πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς Από…