Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πιστοποιήθηκαν πέντε παιδικές χαρές και πάρκα του δήμου Ξάνθης

Πιστοποιήθηκαν πέντε παιδικές χαρές και πάρκα του δήμου Ξάνθης

0

Χορηγήθηκαν ειδικά σήματα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας στις παιδικές χαρές της οδού Σάρδεων, Καλλιθέας, Π. Χρύσας, Κιμμερίων και Σταυρούπολης

 Άλλες δύο πιστοποιούνται το επόμενο διάστημα. Σε εξέλιξη τεχνική μελέτη για άλλες πέντε. Στόχος του δήμου να διαθέτει συνολικά 14 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, δήλωσε ο δήμαρχος

Τοποθετούνται τα ειδικά σήματα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας στις παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης. Συγκεκριμένα, μετά από την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών έλαβαν το ειδικό σήμα πιστοποίησης οι παιδικές χαρές στα πάρκα της οδού Σάρδεων, στην Καλλιθέα, στην Παλιά Χρύσα, στα Κιμμέρια και στη Σταυρούπολη.

Οι νέες παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης είναι απολύτως εναρμονισμένες στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλείς για τους μικρούς επισκέπτες, αφού διαθέτουν πιστοποιημένα όργανα, πρότυπα δάπεδα ασφαλείας και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία. Χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο Ξάνθης και το Πράσινο Ταμείο και αφορούν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών αλλά και ΑΜΕΑ.

«Οι παιδικές χαρές αποτελούν καθημερινά πόλο έλξης για τους κατοίκους και τα μικρά παιδιά. Στρατηγική επιλογή του Δήμου Ξάνθης αποτελεί η αισθητική αναβάθμιση και η βελτίωση των δημόσιων χώρων και ειδικότερα των συνθηκών ασφαλείας, ιδιαίτερα εκεί όπου συγκεντρώνονται παιδιά», επισημάνθηκε από την πλευρά του δήμου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση ακόμη δύο παιδικών χαρών, ενώ είναι σε εξέλιξη η τεχνική μελέτη για τη δημιουργία επιπλέον πέντε στην πόλη μας. «Στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ενεργειών ο Δήμος μας να διαθέτει 14 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, σύμφωνα με τα υψηλά κριτήρια προδιαγραφών που απαιτούνται», τόνισε ο ίδιος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ.Σ. απέρριψε τον Οργανισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΞ

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι πρόκειται για Κανονισμό που ξεπερνά την εργατική νομοθεσία …