Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περιφερειακά «αλληλοκαρφώματα» για την «Στήριξη»

Περιφερειακά «αλληλοκαρφώματα» για την «Στήριξη»

0

Καταγγελίες Καραλίδη: « Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προσωπικό και με εικονικές συνεδριάσεις …υπολειτουργεί η «Στήριξη»

 

Ζαγναφέρης: «Αυτό είναι το έργο της «Στήριξης»… Δεν είστε ενήμερος κ. Καραλίδη»

 

 

 

Στο στόχαστρο σκληρής κριτικής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπαίνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ» που έχει έδρα την Ξάνθη και με απόφαση περιφερειακού συμβουλίου είναι μια κοινωνική δομή για όλη τη περιφέρεια.

karalidis fotis-emprosΚαταγγελίες Καραλίδη: « Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προσωπικό και με εικονικές συνεδριάσεις …υπολειτουργεί η «Στήριξη»

Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» Φώτης Καραλίδης εγκαλεί τον πρόεδρο της «Στήριξης», περιφερειάρχη κ. Χ. Μέτιο αλλά και τον αντιπρόεδρο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη  ως υπεύθυνους για την υπολειτουργία της δομής και για ανυπαρξία έργου, για αδυναμία να ενταχθεί στο πρόγραμμα interreg ώστε να έχει χρηματοδότηση και να απασχολεί προσωπικό και να επιτελεί το έργο για το οποίο ιδρύθηκε. Όπως ανέφερε ο κ. Καραλίδης στο «Ε»: « Το πρόγραμμα έχει λήξει στις 30 Νοεμβρίου του 2015 και επί δύο χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε νέο πρόγραμμα interreg και ως εκ τούτου δεν απασχολούν προσωπικό ή αν λένε ότι απασχολούν ας μας πουν από πού το πληρώνουν;». Ο ίδιος είναι αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ της Στήριξης και όπως καταγγέλλει την προηγούμενη Δευτέρα συμβούλιο που είχαν συμβούλιο δεν κλήθηκε παρότι αναπληρώνει την κα Γεροστεργίου, η οποία ενημέρωσε ότι λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Σημείωσε δε συνήθως γίνονται εικονικές συνεδριάσεις και συμβούλια δια περιφοράς κάτι που δείχνει « την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται αποφάσεις και επιπλέον την σημασία που δίνει η διοίκηση της περιφέρειας για μια δομή που ιδρύθηκε για να παράγει κοινωνικό έργο. Εκτός αν θεωρούν κοινωνικό έργο να μοιράζουν κάποια τρόφιμα που και που!», καταλήγει ο κ. Καραλίδης.

Να σημειώσουμε πως από την «Κοινωνική Συμμαχία» συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Δ.Σ. ο κ. Χουσεΐν Ουστά αλλά δήλωσε άγνοια στον κ. Καραλίδη για το Δ.Σ. της Δευτέρας.

 

zagnaferis synenteyxi1Ζαγναφέρης προς Καραλίδη: «Αυτό είναι το έργο της «Στήριξης»

Σε απάντηση των αιτιάσεων Καραλίδη ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όσων αφορά την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ» έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  1. Η Εταιρεία χρησιμοποίησε το υπόλοιπο των 36.000€ για την βοήθεια και την στήριξη των συμπολιτών μας κατά την διάρκεια των προηγούμενων 2 ετών και σε πλήρη γνώση και σύμφωνη γνώμη του κ. Καραλίδη.
  2. Μετά από ενέργειες της παρούσας διοίκησης το διαθέσιμο υπόλοιπο ξεπερνά τις 70.000€
  3. Έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20.000€ και αλλαγή της μορφής της Εταιρείας, από Νομαρχιακή σε Περιφερειακή οργάνωση.
  4. Στον προϋπολογισμό της Π.Α.Μ.Θ του 2018 έχουν εγκριθεί 50.000€ για την συντήρηση των κτιριακών υποδομών της παραπάνω Μ.Κ Εταιρείας.
  5. Η “Στήριξη” είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη και έχει περάσει σε κάθε έλεγχο που έγινε από τα αρμόδια όργανα.
  6. Η “Στήριξη” είναι εταίρος του Προγράμματος “ΤΕΒΑ”
  7. Η “Στήριξη” είναι εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “I SEE” που θα ξεκινήσει την υλοποίησή του το 2018 και έχει προϋπολογισμό 153.000€
  8. Σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Ξάνθης έγινε διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.
  9. Στο δυσάρεστο γεγονός πρόσφατα όπου κατεστράφησαν ολοσχερώς από την φωτιά, 3 σπίτια συμπολιτών μας, η “Στήριξη” προσέφερε βοήθεια με την αγορά οικοσκευών (3 πλυντήρια, 3 κουζίνες, 3 ψυγεία).
  10. Κατά το έτος 2017 έχουν υλοποιηθεί δράσεις όπως:

10.1.      Εκπληρώθηκαν αιτήματα πολιτών για παροχή τροφίμων και βοηθήθηκαν συμπολίτες μας για να κλείσουν ραντεβού στο Γ.Νοσοκομείο Ξάνθης .

10.2.      Δρομολογήθηκε η παροχή σχολικών ειδών σε σχολεία του Νομού –τσάντες-τετράδια–μαρκαδόροι-ξυλομπογιές-μολύβια-μπλοκ ζωγραφικής σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

10.3.      Η οργάνωση Μαζί για το παιδί σε συνεργασία με την “Στήριξη” διένειμε παπούτσια TOM’S σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, η δράση αυτή έγινε στις 2-6- 2017 και χορηγήθηκαν 325 ζευγάρια παπουτσιών σε σχολεία του Π.Ε Ξάνθης.

10.4.      Η εταιρεία bigtem Hellas S.A. σε συνεργασία με την ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. για την εξυπηρέτηση–ανακούφιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων, προσέφερε 408 Φιάλες των 250ml χυμό ροδιού, τα οποία και διένειμε η “Στήριξη”

Σε κάθε περίπτωση αν ο κ. Καραλίδης δεν είναι ενήμερος για τα παραπάνω, θα πρέπει να απευθυνθεί στον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξής του, κ. Χουσεΐν Ουστά που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Στήριξης”».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…