Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Όψιμη η αγωνία λέει ο Χατζόπουλος για Τσολακίδη

Όψιμη η αγωνία λέει ο Χατζόπουλος για Τσολακίδη

0
xatzopoulos-avdira

Απαντάει στην κριτική του χρεώνοντας ανυπαρξία έργων ύδρευσης στη θητεία του πρώην δημάρχου

 Με δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος, απαντά στην κριτική του Βασίλη Τσολακίδη, σχετικά με την ανεπάρκεια διοίκησης και την έλλειψη έργων στη δημοτική επιχείρηση. Ο ίδιος αναφέρει επιγραμματικά τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ αντεπιτίθεται στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ισχυριζόμενος ότι επί των ημερών του δεν εντάχθηκε κανένα έργο.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει: «με αφορμή την κριτική που ασκεί στη ΔΕΥΑΑ, μέσω δήλωσής του στα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχω να επισημάνω τα εξής:

•Η ΔΕΥΑ Αβδήρων είναι η μοναδική στην περιοχή που έλαβε πρόσφατα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκτέλεση δράσεων που σχετίζονται με τη λειψυδρία (μάλλον αυτή η πληροφορία ήταν άγνωστη στον κ. Τσολακίδη ή προτίμησε να την αποκρύψει).

•Η μελέτη με τίτλο «Αναβάθμιση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Αβδήρων» αφορά συμπληρωματικό έργο που θα υδροδοτεί την κεντρική δεξαμενή εάν και εφόσον υλοποιηθεί το διαδημοτικό έργο υδροδότησης των Δήμων Αβδήρων και Ξάνθης από την περιοχή του Παραδείσου. Στην παρούσα φάση λοιπόν δεν έχει απολύτως καμία ουσία.

•Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ καταγράψαμε το σύνολο των προβλημάτων σε τεχνικό επίπεδο και διαπιστώσαμε ότι απαιτείται πλήθος ουσιαστικών παρεμβάσεων που αφορούν την επισκευή ή αντικατάσταση των περισσότερων υδατόπυργων, την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης της γραμμής Αβδήρων και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού στο Σέλερο. Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω δεν είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση απολύτως καμία προετοιμασία. Αντίθετα εμείς μεριμνήσαμε για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και λίαν συντόμως θα είμαστε έτοιμοι για την υλοποίησή τους.

•Είναι απόλυτα σεβαστή η αγωνία του κ. Τσολακίδη για να ενταχθούν έργα της ΔΕΥΑΑ σε προγράμματα χρηματοδότησης αλλά εκτιμώ πως είναι όψιμη. Διότι επί των ημερών του δεν εντάχθηκε κανένα έργο ύδρευσης σε πρόγραμμα, παρά μόνο εκτελέστηκαν τα έργα που είχαν εντάξει οι προκάτοχοί του.

Κλείνοντας, θέλω να συστήσω στον κ. Τσολακίδη υπομονή και ψυχραιμία. Κρίθηκε για τα έργα που (δεν) έκανε, θα κριθούμε και εμείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και στα πλαίσια της μικροπολιτικής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κρύο στο Ιατρείο του Ερασμίου

  Χάλασε το κλιματιστικό – Μια βδομάδα παγώνουν γιατρός και ασθενείς – Ενημερώθηκε η…