Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι μικροί δίνουν τον «τόνο» στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Οι μικροί δίνουν τον «τόνο» στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι

0

«Βούλιαξε» η πλατεία από την νεολαία στη συναυλία του Βο και Υποχθόνιου με ραπ και hip hop

 Μικροί καρναβαλιστές με μεγάλο κέφι, στην μαθητική παρέλαση – Είναι το «φυτώριο» για το καρναβάλι του μέλλοντος

«Χαμογέλασε» επιτέλους ο καιρός με 15 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και πρώτη μέρα του τελευταίου τριημέρου που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, κι ο κόσμος, Ξανθιώτες και επισκέπτες που άρχισαν να έρχονται, ξεχύθηκαν στους δρόμους «αγκαλιάζοντας» όλες τις εκδηλώσεις και συμμετέχοντας με αποκριάτικο κέφι σ’ αυτές.

Συναυλία Βο και Υποχθόνιος στην κεντρική πλατεία

Σε ήχους Rap από τον  Βο και hip hop από τον Υποχθόνιο, «κουνήθηκαν» οι νεολαίοι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευής, γεμίζοντάς την ασφυκτικά για να παρακολουθούσουν τη συναυλία των δύο γνωστών συγκροτημάτων που έχουν αξιόλογες επιτυχίες στο χώρο της μουσικής. Πρόκειται για δύο είδη μουσικής ιδιαίτερα δημοφιλή στην νεολαία και για δυο σχήματα από τα πλέον δημοφιλή στο είδος αυτό, γι αυτό και η συναυλία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του νεαρόκοσμου που δεν έπαυε να βιντεοσκοπεί με το κινητό κατά την πλέον προσφιλή συνήθειά του. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι τα σχολεία ήταν κλειστά και έτσι απέκτησε ζωντάνια και αποκριάτικη ατμόσφαιρα η πόλη.

Μικροί καρναβαλιστές με μεγάλο κέφι, στην μαθητική παρέλαση

Η αποκριάτικη ατμόσφαιρα …απογειώθηκε από τους μικρούς μασκαράδες που πήραν μέρος στην μαθητική παρέλαση που ξεκίνησε στις 3.30 το απόγευμα στην 28ης Οκτωβρίου (στο ύψος του 3ου δημοτικού) και κατέληξε στην κεντρική πλατεία μ’ ένα αποκριάτικο πάρτι. Πανδαισία χρωμάτων στις στολές τους και κέφι ανεξάντλητο, χορός πειράγματα, γέλια, σερπαντίνες κομφετί, πολύχρωμοι αφροί , σφυρίχτρες και καραμούζες όλα συνέβαλλαν σ’ αυτό το ξέφρενο πανηγύρι χαράς και κεφιού που το χάρηκαν με τη ψυχή τους μικροί και μεγάλοι. Οι πιο μικροί μασκαράδες παρέλασαν στο… καρότσι τους και με την μαμά τους! Προπομπός της παρέλασης ήταν τρία άρματα ενώ αμέσως μετά οι μικροί πρόσκοποι και στην συνέχεια τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά απ’ όλους του δήμους του νομού μας Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση. Στην πλατεία τους μικρούς καρναβαλιστές τους υποδέχθηκε ο «Βασιλιάς του Καρναβαλιού» της Ξάνθης, ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρέλασης υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας ενώ «συνοδός» ήταν και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης. Η μαθητική παρέλαση έχει μεγάλη σπουδαιότητα για το θεσμό καθώς αποτελεί το «φυτώριο» που δημιουργεί μια νέα γενιά καρναβαλιστών που θα έχουν αποκτήσει βιωματική εμπειρία από μικροί για να στηρίξουν τον θεσμό στο μέλλον.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…