Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Moσχαρίσια κεµπάπ

Moσχαρίσια κεµπάπ

0

Για τα κεμπάπ

-500γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά

-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

-1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

-1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

-1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο

-1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

-200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

-πίτες αραβικές

-ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες

-μαϊντανό ψιλοκομμένο

-κρεμμύδι, σε ροδέλες

-γιαούρτι στραγγιστό

-πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη

Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν καλά και ομοιόμορφα. Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 3εκ. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα ψήσετε. Ψήνετε τα κεμπάπ σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας.

Σερβίρετε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα ανακατεμένη με μπόλικο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού, γιαούρτι και πάπρικα.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …